Eugénia hercegnő

Így módosítja Eugénia hercegnő második gyermeke az öröklési rendet​

A brit királyi család öröklési sorrendjében ismét egy nagy változás van kilátásban, hiszen Eugénia hercegnő a második gyermekét várja. Hányadik helyre kerül az újszülött és hogyan módosul majd a lista?


II. Erzsébet királynő halála után fia, Károly király került a trónra, így mindenki egyel előrébb került a sorban. Jelenleg Vilmos herceg áll az első helyen, mint a soron következő uralkodó. Őt három gyermeke követi: a 9 éves György herceg, a nála két évvel fiatalabb Sarolta hercegnő, illetve a legfiatalabb walesi hercegi gyermek, Lajos herceg.

Az ötödik helyen Harry herceg áll, aki az utóbbi időben nagyon magára haragította a királyi család tagjait. Legújabb memoárjában nyíltan beszélt a monarchia problémáiról és a családi ügyeiről. A kiadás után Meghan Markle-ék megítélése jelentősen leromlott, így sokan úgy vélik, hogy el kéne venni Harrytől a sussexi herceg címet.

Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Eugénia hercegnő egy Instagram-posztban jelentette be a boldog hírt, miszerint második gyermekét várja. A megosztott képen elsőszülött fia, August puszilja meg anyja kismamahasát. Eugénia egyébként az öröklési sorrend 11. helyét foglalja el. Előtte nővére, Beatrix hercegnő van a kilencedik, illetve az ő lánya — Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi — a tizedik helyen.

Mindezek értelmében Eugénia első gyermeke a 12. a brit uralkodói család öröklési rangsorában, az újszülött gyermek pedig majd a 13. lesz. Ezzel Eduárd wessexi gróf a 14. helyre szorul. Mindent összegezve a főbb pozíciók nem változnak a listában, viszont az újdonsült kisbaba így is előkelő helyet foglal majd el a monarchián belül.

Nyitókép: Getty

Forrás: PureWow