katalin cambridge-i hercegne

Katalin hercegné szívesen kutatna egy speciális témában

A háromgyermekes édesanyát, Kate Middletont lenyűgözik a gyerekek: legutóbb egy iskolai tudományos előadáson fejtette ki, hogy rendkívül érdeklik a gyerekek fejlődésével foglalkozó tudományos kutatások egy specifikus témában.



Kate Middleton imád valami újat tanulni: legutóbb egy angol középiskolába ugrott be, hogy részt vegyen egy gyerekpszichológiával foglalkozó előadáson. A Nower Hill High School 12-13 éves diákjai persze megszólalni is alig tudtak a meglepettségtől. A tanóra pedig igazán különleges volt és teljesen szokatlan: az Oxfordi Egyetem tudósai jöttek előadni az idegtudományról és a korai fejlesztés fontosságáról: kifejtették, mennyire meghatározó a gyerekek későbbi életére nézve, hogy életük első öt évében mit tanultak, hogyan fejlődtek. A hercegné elmesélte az ifjú tanulóknak, hogy mennyire lenyűgözi ez a szakterület, és hogy valódi szenvedélyévé vált a szakterület, és szeretné a kisbabák agyának működését minél jobban megismerni.

A hercegné új érdeklődése a tudomány iránt nem is olyan új, hiszen hosszas előkészítő munka után az ő felügyeletével alapította meg a királyi család a Royal Foundation Centre for Early Childhood nevű alapítványt, ami ugyancsak arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontosak egy ember életében az első évek. Véleményük szerint ha tudatosítják a szülőkben a korai fejlesztés fontosságát, egy egész generáció életét megváltoztathatják, és olyan, a mai kor legmeghatározóbb szociális gondjait is visszaszoríthatják, mint a függőség, hajléktalanság, öngyilkosság és egyéb mentális problémák.


Nyitókép: GettyImages