Meghan Markle és Harry hecreg

Meghan Markle nyomozott a királyi család után még Harry előtt?

Meghan Markle többször is azt nyilatkozta, hogy házassága előtt nem nézett utána a brit királyi családnak online. Ezt az állítását néhányan ugyan cáfolni próbálták az utóbbi időben, de valóban annyira elképzelhetetlen, hogy valakit ne érdekeljen az Egyesült Királyság monarchiája?


Az elhíresült Oprah-interjúban, illetve a tavaly év végén megjelent Harry és Meghan dokusorozatban is azt állította Markle, hogy nem tudott semmit a családról, melybe beházasodott. Ez tényleg igaz lehet? Egyes régi követői megpróbálták leleplezni az igazságot, ehhez pedig egy 2014-es eseményre is visszautaltak.

Még jóval Harryvel való megismerkedése előtt Markle blogot indított. Az oldalon elsősorban életmóddal kapcsolatos témákról és aktuális eseményekről írt, amik éppen foglalkoztatták. Az egyik bejegyzésében Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjére utalt, ami azt a látszatot kelti, hogy valamilyen formában mégis képben volt a királyi család dinamikájával.

Egészen pontosan megemlítette, hogy gyermekként imádta az erős hercegnő karaktereket a mesékben. Elmondása szerint ez a rajongás sok emberben felnőttként is jelen van, ezért beszélnek annyit Katalin hercegnéről is. A 2021-es interjújában Harry herceg felesége így nyilatkozott a házassága előtti kereséseiről:

„Nem végeztem semmilyen kutatást arról, hogy ez — a hercegné szerep — mit jelentene. Nem éreztem szükségét, mert mindent, amit tudnom kellett, Harry megosztott velem. Mindent, amiről úgy gondoltuk, hogy tudnom kell, ő mondta el nekem."

Akkor azt is elárulta, hogy férjével az esküvője előtt még együtt tanulta a nemzeti himnuszokat, amiket hercegnéként ismerni kell. Volt azonban egy másik sokatmondó esemény, amely arra utal, hogy Markle valóban nem nézett utána egy újdonsült rokonának sem a házassága előtt.

Harry herceg a Tartalék címen megjelent memoárjában elárulta, hogy felesége még a kapcsolatuk elején András herceget sem ismerte fel. Azt hitte, hogy II. Erzsébet asszisztenséről van szó.

Összegezve tehát mindkét nézőponthoz fel lehet sorakoztatni érveket, de összességében el lehet hinni, hogy egy amerikai személy nincs tisztában a brit monarchia alakjaival. Be kell látni, hogy aminek az ismerete az európai országokban élőknek szinte alap, más kontinensek lakosainak nem biztos, hogy annyira lényeges információ.

Nyitókép: Getty

Forrás: Vanity Fair