Bíróságon áll egy szürke pólós férfi

Szexuális zaklatással vádolják ezt az amerikai zenészt

Az eset 1973 és 1976 között történt, amikor egy akkor még csak 16 éves nővel. A nő most szexuális zaklatással vádolja a rocksztárt.


Az Aerosmith frontemberét, Steven Tylert szexuális zaklatással, szexuális erőszakkal és érzelmi sérelem szándékos okozásával vádolja egy nő – írja a Telex. Julia Holcomb azt állítja, hogy Tyler „kényszerítette és meggyőzte” őt arról, hogy „romantikus szerelmi viszonyuk van”. A nő elmondása szerint közvetlenül a 16. születésnapja után, az oregoni Portlandben találkozott az akkor 25 éves Tylerrel, az Aerosmith koncertje után 1973-ban.

A zenész a vádak szerint elvitte a nőt szállodai szobájába, ahol beszélgettek, majd „különböző szexuális bűncselekményeket hajtott végre”, és másnap reggel taxival hazaküldte a Juliat. Holcomb a hivatalos iratokban ugyan nem nevezi meg Tylert, de utal arra, hogy 16 éves korában, 1973 és 1976 között három éven át volt viszonya a rocksztárral.

Az affért a most 74 éves Tyler is megemlíti egy tíz évvel ezelőtti memoárjában, amiben úgy fogalmazott, hogy majdnem elvett egy tinilányt, akinek a szülei beleszerettek, és aláírtak egy gyámságra jogosító papírt, hogy magával tudja vinni egy turnéra.

Holcomb időközben abortuszellenes aktivistává vált, ami szintén nem véletlen, ugyanis a nő azt állítja, hogy 1975-ben terhes lett az énekestől, mert az kidobta a fogamzásgátló tablettáit, de miután kigyulladt a lakásuk, Tyler a nő szerint arra kényszerítette őt, hogy vetesse el a gyereket.

„Azt mondta, abortuszra van szükségem, mert a füst károsította a tüdőmet és oxigénhiányt szenvedtem”

– mondja Holcomb. Az esetről egyébként Tyler is megemlékezett a fent említett memoárban.

A 74 éves zenész májusban elvonóra vonult, visszatérő fájdalomcsillapító-függősége miatt.

Nyitókép: Shutterstock