Jackie Kennedy

5+1 szépségtrükk, amire Jackie Kennedy esküdött

Jackie Kennedyt a mai napig szépségikonként emlegetik a köztudatban. Frizurája, a vastagabb szemöldök, túlméretezett napszemüvegei és pillbox kalapjai örökre bevésték magukat a divattörténelembe és akkor még nem is beszéltünk a szépségápolási rutinjáról. Ezek közül mutatunk be néhányat.

Bőrápolás

Jackie Kennedy legnagyobb megmentője a sztárok bőrgyógyásza, a magyar származású Erno Laszlo volt, aki Marilyn Monroe arcápolás rutinjáért is felelt. A New York-i Sminkmúzeumban található 1963-as archív dokumentumokból kiderül, hogy Laszlo azt tanácsa, a first lady kerülje a túlzott olaj vagy krém felvitelt, egyrészt azért, hogy megelőzze a mitesszerek és pattanások újbóli kialakulását, másrészt pedig amiatt, hogy egyúttal megszabaduljon a dudorjaitól, amelyektől szenvedett.

Kennedy két, az üzletekben a mai napig elérhető terméket használt a legtöbbször, az egyik az Erno Laszlo-féle Phelityl Oil tisztítás előtti olaajat a smink és a napi szennyeződések lemosására, valamint egy gyengéd hámlasztó tonikot, a Light Controlling Lotiont.

Haj

Jackie Kennedy haja talán minden idők egyik legikonikusabb frizurája, de az óriási, tupírozott hajkorona nem magától nézett ki így. Rengeteg hajformázó eszköznek, csavarónak és hajlakknak volt köszönhető a legendás megjelenés, de Kennedy ezek mellett tudatosan ügyelt haja ápolására is. Különféle olajakat a használt hajvégekre – leginkább levendulaolajat –, hogy megőrizze haja egészségét.

Szemöldök

Jó pár évvel azelőtt, hogy Brooke Shields debütált volna a Kék lagúnában, Mrs. Kennedy az erős szemöldök mellett tette le a voksát, ami mellett egész életében kiállt. Ha el akarod sajátítani a Jackie-szemöldököt, győződj meg róla, hogy a szemöldököd mindig kitöltött és elegyített, illetve élesen ívelt és rendezett.

Rúzs

Kennedy – egyébként minimális sminkje ellenére – sosem zárkózott el az élénk rúzsoktól, amelyeket szívesen igazított a ruháihoz.

Parfüm 

Jackie is kiválasztotta a kedvenc illatát, akár csak Diána hercegné, amelyet hosszú éveken keresztül viselt. Ez pedig nem volt más, mint az 1879-ben alapított francia luxusparfümériától, a House of Krigler-féle Lovely Patchouli 55. Ez az érzéki borostyán, bergamott, pacsuli és bőr jegyeivel készült parfüm volt a favoritja.

Diéta


Jackie Kennedy különleges étrendet is vezetett, amelynek köszönhetően mindig csúcsformában volt. Reggelire általában két főtt tojást evett, ebédre sült marhahúst és túrót, vacsorára pedig orvosi vízitorma salátát vagy olykor almát.