Sminktermékek, felülről fényképezve, fehér háttérrel

Csupán egy termékkel is látványos sminket készíthetünk

A rúzs kétségkívül az egyik legsokoldalúbb termék a sminktermékek között. Nemcsak az ajkakra lehet többféleképpen felvinni, de akár pirosítóként, szemhéjfestékként, sőt, alapozóként is funkcionálhat.

A TikTok-on a az alapozó vízzel való keverése után nemrég megjelent új trend főszereplője egy szem rúzs, amivel egy teljes sminket hoznak létre a felhasználók. Ez magában foglalja a korrektort, a kontúrt és még az alapozót is. Hogy mennyire sikeresek a végeredmények, azt az alábbi videókban láthatjuk.

Ahhoz, hogy kipróbáljuk a trükköt, érdemes néhány különböző árnyalatú és textúrájú rúzst beszerezni. Alapnak olyan árnyalatra lesz szükségünk, ami a lehető legközelebb áll a bőrszínünkhöz, és lehetőleg könnyű textúrájú, hogy ne tömítse el teljesen a pórusainkat. Ami a kontúrt illeti, próbáljunk ki egy matt barna árnyalatot, és ha pirosítóról van szó, minél világosabb, annál jobb.

A módszert kipróbáló, legtöbb TikTok-felhasználó próbálkozása – nem meglepő módon – nem túl sikeres. A több mint 49 millió lájkkal rendelkező Helin Doski sminkoktató elég ügyes kezű a trendek elsajátításában. A rúzsos kihívás azonban még neki is nehézséget okozott.

Hozzá kell tenni, azonban, hogy némi alapozó és korrektor segítségével szuperül korrigálható a rúzs alapú smink.

@helinndoski Reply to @rouje_ full face of makeup using ONLY lipstick?! #makeup #foryoupage ♬ original sound - Helin Doski
@helinndoski Reply to @anjali_.21 i did NOT expect it to turn out like that 😅😅 #makeup #makeupchallenge ♬ original sound - Helin Doski

Nem mindenkinek volt azonban nagy gondja a különleges smink elkészítésekor. Natalie Violette modell és sminkmester a trend óvatosabb értelmezését választotta, és minimális mennyiségű rúzst használt a megfelelő helyeken.

„A szemöldökömtől kezdve egy nagyon sötétbarna rúzst használok. Lehet, hogy egy kicsit túl világos, de nincs nálam semmi sötétebb, úgyhogy ezzel dolgozunk”

– mondja a videóban, az eredmény pedig tényleg elég jól néz ki.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock