Ajkait kontúrozó nő

Hogyan használd a szájceruzát úgy, mint egy profi sminkmester?

Sok ajakceruza trendet láttunk már az évek során, mégis lehet, hogy most tanácstalanok vagyunk, hogyan használjuk a legjobban a szájceruzát. Akár teltebb, határozottabb, akár strukturáltabb ajkakra vágyunk, az ajakceruza a legjobb megoldás, ha az ideális ajakforma megteremtése a cél. Tippek és trükkök az ajakceruza helyes használatához.

Előkészítés

A szájkontúr vagy rúzs felvétele az ajkak ápolásával kezdődik. Sokak számára gyakori problémát jelent, hogy időnként kicserepesednek az ajkak, és száraz, hámló bőrt tapasztalnak.A kulcs a folyamatos hidratálásban van, így a mindennapokban és rúzsviseléskor sem lesz nehézségünk a szárazsággal.

Első lépésként kezdjük hámlasztással, hogy megszabaduljunk a felesleges elhalt hámrétegtől, majd ezt követően használjunk hidratáló ajakbalzsamot.

Az ajkak éjszakai előkészítése szintén hihetetlenül egyszerű módja annak, hogy szánk a nap 24 órájában tökéletes állapotban legyen. Kenjünk fel egy ajakmaszkot lefekvés előtt, hogy reggel szuper puha szájjal ébredjünk. Az ajakmaszkok nagyszerű tulajdonsága, hogy a nap bármely szakában viselhetők.

Mindezek után elkezdhetjük a száj sminkelését, melyhez egy szájceruzára, rúzsra, esetleg egy ecsetre, szájfényre és korrektorra lesz szükségünk.

1. Ajakforma

Mindenkinek megvan a maga egyedi ajakformája, ezért mérjük fel a sajátunkat, mielőtt szájceruzát ragadnánk. Nézzünk a tükörbe, és tegyünk fel magunknak néhány kérdést, például, hogy mit szeretünk az ajkainkban és mit változtatnánk meg rajtuk, ha tehetnénk. Ezek jó kiindulópontot jelentenek.

Lehet, hogy az alsó ajkunk teltebb, és a felső ajkunk formáját szeretnénk fokozni, vagy pedig az egészet teltebbé szeretnénk tenni.

2. Kontúrok meghúzása

Miután kitaláltuk, hogy melyik ajakceruza formula illik hozzánk a legjobban, finoman rajzoljuk át azokat a területeket az ajkunk körül, amelyekre összpontosítani szeretnénk. Ha például teltebb felső ajkakat szeretnénk, finoman húzzuk körbe a felső ajkunkat, kissé túlmenve annak határain, hogy valósághűen, de teltebbnek tűnjön.

Nagyszerű általános szabály, hogy a nude ajakceruza bármilyen rúzsszínhez illik, amit viselni fogunk, és remek alapot jelenthet az ajakformánk kiemeléséhez. Ha a nude liner nem a mi világunk, akkor a választott rúzs árnyalatához illő linerek mellett is dönthetünk.

3. Árnyékolás

Az ajkak linerrel való kitöltésének befejezéséhez készítsünk egy kis árnyékot az alsó ajak közepén a ceruzával. Ez sokkal teltebb alsó ajak illúzióját kelti. Egy másik nagyszerű trükk egy leheletfinom tónusú ajakceruzával kissé körvonalazni az ajkakat, majd egy mélyebb színű ceruzával kitölteni az ajkak belső sarkait.

Ez jó megoldás a rúzs felvitele előtt, mivel kontúrt és formát ad az ajkaknak, és kreatív módja a szájceruzák használatának.

4. Rúzsozás

Fontos, hogy az ajkunk formája kiegyensúlyozott legyen, ezért figyeljük meg, hol kell finomítani a formán. Ha ez kész, itt az ideje, hogy felvigyük a rúzst.

5. Tisztítás, szájfény

Ha túlhúzzuk a vonalat, vagy úgy találjuk, hogy egy kicsit meg finomítani kell a széleket, ebben a lépésben tehetjük meg. Az ujjunkkal enyhén elsimíthatunk mindent, hogy egységesnek tűnjön, vagy némi korrektort is felvihetünk az ajkak köré, és egy ecsettel eloszlathatjuk, hogy kiemeljük a formát. Ha egyik sem jön be, fogjunk egy vékony, precíz vattapamacsot, és finoman vegyük le a felesleget.

Ha a szélek is rendben vannak, jöhet a szájfény, hogy egy kis csillogást és még több dimenziót adjunk az ajkak megjelenésének.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock