Egy rövid hajú lány egy rózsaszín fal előtt

Öt új hajtrend azoknak, akik feldobnák a frizurájukat idén tavasszal

A tavasz a felfrissülés és a megújulás időszaka, éppen ezért nekünk is megéri kipróbálni néhány újdonságot. Az alábbi cikkünkben összeszedtünk öt olyan női hajstílust, melyek ebben a szezonban biztos, hogy nagyon népszerűek és divatosak lesznek.


1. Jagger Crop

A 70-es évek nagy sztárjától, Mick Jaggertől vették át ezt az egyedi stílust, mely egy kicsit vad, viszont az arcot és a dekoltázst finoman kihangsúlyozza. Egyrészről van egy retro hatása, másrészről annyira újszerűnek látszik, mintha most sétált volna ki először ilyen hajkoronával egy ember a fodrászatból.

2. Skandináv hullám

A lágy hullámok idén nagyon divatosak lettek, így valószínűleg a tavaszi szezon egyik csillaga lesz ez a fazon. Mindenképp érdemes szakaszonként elkezdeni a göndörítést a fürtöknél, a tarkótól egészen a szálak végéig, majd kifésülés mellett fixálni őket, hogy hosszabb ideig megmaradjon a kívánt forma.

3. Y2K stílusú hajhosszabbítás

Mi mással lehetne legjobban kihasználni ezt a trendet, mint a látványos hajhosszabbításokkal. Az elmúlt évek természetes, szinte láthatatlan póthajai helyett idén sokkal inkább az XXL-es, feltűnő fajták hódítanak majd a szalonokban, ugyanis a divat kicsit visszakacsint a kétezres évek eleji stílusirányzatokra.

4. Midi Bob

A bob nem tűnik el, csak átalakul. Ebben a fazonban egy frufru részlettel egészül ki. Nem egy drasztikus változásról van szó, hanem egy elegáns, nőies extráról, mely szinte mindenkinek jól áll. Hajszárítóval megszárítva a haj elegánsnak és precíznek hat, míg levegőn, természetesen megszabadulva a nedvességtől egy sokkal könnyedebb és vadabb hatást lehet elérni vele, így bármilyen alkalomra ideális.

5. Felcsavart frizura

A robusztusabb érzetet keltő, felcsavart frizurák újra a csúcson vannak, bár igazából soha nem is tűntek el. Ehhez szükség van néhány felmelegített csavaróra, valamint egy hajhabra. Mosás után érdemes ezt a habot felkenni, majd a szárazra törlést követően a csavarókkal ajánlatos felülőről kezdeni. Ez azért fontos, mert így a legfölső tincsek lesznek legtovább kezelve, így sokkal erősebb és nagyobb lesz a csavarodásuk.

Nyitókép: Unsplash/Wesley Tingey

Forrás: Vogue