J. K. Rowling

A Warner kiáll J.K. Rowling mellett transzfób botránya után is

A Warner Bros. új közleményben állt ki a Harry Potter-kötetek írója, J.K. Rowling mellett, miután egy sajtónyilatkozat szerint már nem állnak kapcsolatban vele.Bár továbbra is ellenérzéseket vált ki, a Warner Bros. új nyilatkozatában kiállt a J.K. Rowling mellett. A Harry Potter írója az elmúlt években nemi hovatartozással kapcsolatos ellentmondásos nézetei miatt került kereszttűzbe, mikor támogatásáról biztosította a transzfób nézeteket vallókat, köztük Maya Forstartert.

Rowlingot az azonos neműek kapcsolatával kapcsolatos megjegyzései, valamint a látszólag antifeminista eszméi miatt is bírálták olvasható a ScreenRant cikkében.

Az ellentmondások ellenére Rowling továbbra is együttműködik a Warner Bros. vállalattal a varázsvilág-franchise-on, beleértve a Fantasztikus állatok filmeket is. A Harry Potter-előzménytörténetet öt filmesre tervezik, az első két részt Rowling maga írta, a legújabb fejezetet pedig a franchise veteránjával, Steve Kloves-szal közösen.

Tom Felton

Fotó: Shuitterstock

A Warner Bros. londoni stúdióturnéján a Harry Potter-filmekben Malfoy-t alakító Tom Felton a Sky Newsnak nyilatkozott, de az interjú félbeszakadt, pont, amikor a színészt Rowlingról és ellentmondásos megnyilvánulásairól kérdezték. Az interjút készítő újságírók ezt követően közleményt adta ki, melyben azt írták, hogy az írónak már nincs kapcsolata sem a Warner Bros., sem a Felton céggel.

A Warner Bros. azóta védelmébe vette Rowlingot, és jelezte, hogy kapcsolatuk folyamatos. A stúdió a Varietynek adott közleménye alább olvasható:

„A Warner Bros. az elmúlt 20 évben kreatív, produktív és teljes értékű partnerséget élvezett J.K. Rowlinggal. Ő a világ egyik legkiválóbb történetmesélője, és büszkék vagyunk arra, hogy mi lehetünk az a stúdió, amely életre kelti vízióját, karaktereit és történeteit most – és még évtizedekig".
Daniel Radcliffe

Fotó: Shutterstock

A Warner Bros. Rowling irányába támasztott védelme minden bizonnyal megosztja majd a Harry Potter-rajongókat, akik egy része azóta az író ellen fordul, de több Harry Potter-sztár – köztük Daniel Radcliffe – is kiállt kijelentéseivel szemben. Mindezek ellenére néhány híresség támogatásáról biztosította a szerzőt, köztük a Voldemortot alakító Ralph Fiennes, és Dave Chappelle humorista is.

Sokan úgy vélték, hogy a Warner Bros. az elmúlt években eltávolodott Rowlingtól, mely most biztosította a rajongókat, hogy közösen folynak az íróő regényein alapuló franchise folytatásának munkálatai. Érdekes lesz látni, partnerségük hogyan viseli a továbbiakban a folyamatos viták kereszttüzét.

Nyitókép: Shutterstock