A Stranger Things szereplői

Stranger Things: mit kell tudni az új részek megnézése előtt?​

A Netflix egyik legnépszerűbb sorozatának május 27-én jelennek meg a legújabb részei 2019 óta. Az emlékek felfrissítése, valamint néhány fontos tudnivaló megosztása érdekében alábbi cikkünkben összeszedtünk mindent, amit érdemes tudni a negyedik évad előtt.


A 2016-ban debütált harmadik évad 582 millió nézettségi órát produkált, ez után viszont a szereplők, valamint a teljes stáb is hallgatott az új részek megjelenésétől és egészen mostanáig várni kellett a folytatásra. Viszonyítás képen, amikor utoljára találkozhattunk a főszereplőkkel, akkor a világ még nem is tudta, hogy nemokára maszkokban kell járkálni és kijárási korlátozások lesznek érvényben.

Miről szólnak majd a részek és kik térnek vissza a korábbi évadokból?

Az új epizódok nagyjából hat hónappal a harmadik évad eseményei után zajlanak. Eleven Joyce-szal, Will-lel és Charlie-val Kaliforniába költözött, ami elválasztja őt Mike-tól és a csapat többi tagjától — írja az nj.com. A bonyolult helyzet mellett a karaktereknek egy újszerű problémával kell szembenézniük, mégpedig a középiskolával.

Ahogy arra számítani lehet, ez a tanév sem telik el természetfeletti lények megjelenése nélkül, ami tovább bonyolítja a fiatalok életét. Az eddig megkedvelt szereplők mindegyike visszatér, köztük a gondoskodó apafiguraként bemutatott Hopper serif is.

A serifet alakító David Harbour egy nemrég megjelent interjújában elmondta, hogy ő már tudja, miképp ér véget a történet, viszont nem akarja megosztani a legnagyobb fordulatokat. Titoktartása ellenére néhány információt azonban elhintett a rajongóknak, melyből egy kicsit már sejteni lehet a befejezést. Mondatait egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

Miért kellett ennyit várni a folytatásra?

A Duffer testvérek — akik a sorozat megalkotásáért felelősek — egy rajongóknak címzett levélben osztották meg, hogy mi miatt tartottak három évig a forgatások és az egyéb munkálatok:

„Kilenc forgatókönyvvel, több mint nyolcszáz oldallal, majdnem két évnyi forgatással, több ezer vizuális effektfelvétellel és az előző évadoknál majdnem kétszer hosszabb játékidővel a Stranger Things 4. évadja volt az eddigi legnagyobb kihívás, de egyben a leghálásabb is. Minden érintett hihetetlenül büszke az eredményre, és alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek. Tekintettel a példátlan hosszúságra, és hogy minél hamarabb eljuttassuk hozzátok, a 4. évad két kötetben fog megjelenni.”

Hogy jelennek meg a részek?

A két kötet első fele május 27-én jelenik meg és hét epizód lesz elérhető benne. Érdemes betárazni nasival és üdítővel a maratonra, hiszen a részek mindegyike egy óránál hosszabb játékidőt kapott. A második felvonás július 1-jén kerül fel a Netflix kínálatába a maradék két epizóddal, köztük a befejezéssel, mely hosszúsága meghaladja a 120 percet.

Nyitókép: Instagram/strangerthingstv