Caspar David Friedrich Cairn in Snow című festménye

Élvezd a telet ezekkel a téli csoda műalkotásokkal

Szeretjük vagy nem, a hó a tél klasszikus ismertetőjegye, még akkor is, ha nálunk szinte már semmi nincs belőle. Az alábbi műalkotások kicsit kárpótolnak minket, ha már a valóságban, nem láthatunk ilyen gyönyörű, havas tájat az az ablak mellé bekucorodva.

Rafael Desoto: Dead Man in the Snow

A Puerto Ricó-i származású Rafael Desoto (1904-1992) kezdetben egy reklámcégnél dolgozott, majd 1930-ban az amerikai Street & Smith's magazinnak kezdett belső történetillusztrációkat rajzolni. Hamarosan már rendszeresen dolgozott szabadúszó borítórajzolóként, és számos kiadványt jelentetett meg. Az egyik ilyenben jelent meg Dead Man in the Snow (1945) című képe.

Manabu Ikeda: Snowy Night (2020)

Az 1973-ban született japán művész a természet és az ember alkotta világ témáit fonja össze munkáiban, és képes rendkívül részletes rajzokat és grafikákat készíteni egészen hétköznapi dolgokról. Monokromatikus papírmunkái, mint ez a mélynyomás egy csendes külvárosi utcáról, a mikro és a makro kapcsolatával játszanak, és arra késztetik a nézőt, hogy hosszasan nézelődjön, és elmerüljön művészi világában.

Michael Fratrich művészetének középpontjában az amerikai vidéki és szüreti tájak és jelenetek ábrázolása áll. Jellegzetes stílusa a hagyományos népi és gyarmati festészeti stílusokat idézi. A hangulatos Quintessential Vermont című havas jelenetét nagyrészt Vermont vidéki vidéke ihlette, ahol jelenleg él és dolgozik.

Nyitókép: Wikipedia