A Burger King-éttermek emblémája

A Burger King véletlenül e-mailt küldött mindenkinek — mi áll benne?

A népszerű gyorsétteremlánc egy elég nagy hibát vétett, ugyanis több ezer vásárlójának kézbesített véletlenül egy e-mailt. A kínos félreértéssel kapcsolatban még nem nyilatkozott a cég.

Az e-mailt megkapott vásárlók nem tudják egyértelműen eldönteni, hogy az üzenet egy globális hackertámadás eredménye-e, vagy szimplán az üzlet dolgozói vétettek egy nagy baklövést. Az elküldött levelekben egy rendelésről szóló üres nyugta szerepel, mely jogosan rémítette meg a Burger King applikációjának kedvelőit.

Sokan hihették, hogy véletlenül leadtak egy megrendelést, amit végül ki is számláztak nekik. A Twitter-felhasználók azonnal a közösségi média segítségét kérték, így gyorsan kiderült, hogy a kétségbeesett emberek nincsenek egyedül a problémával. Van azonban egy nagyon furcsa fejlemény is, melyet még nem tudtak egészen megmagyarázni.

Sok olyan személy is megkapta az üzenetet, akik nem is emlékeznek arra, hogy létrehoztak volna egy Burger King-fiókot. Az ilyen esetekből derülhet fény arra, hogy a vállalat nem veszi figyelembe a vásárlók igényeit és folyamatosan megfigyelik a készülékeket. Ezek alapján könnyen előfordulhat, hogy egy hibás szerverfrissítés miatt került sor az indokolatlan kézbesítésekre.

A Burger King szóvivői még nem nyilatkoztak a véletlennel kapcsolatban, így konkrét magyarázatról még nem lehet beszámolni.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: The Verge