Nő a naplementében kitárja a karjait

Egy boldog jele annak, hogy magas az IQ-d

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a magas IQ-szintet több különböző dologból is felismerhetjük. Egy új kutatás segítségével pedig egy érzelemből is rájöhetünk, hogy magasabb-e az intelligenciánk az átlagosnál.


Egy új tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy egy vidám érzelem magasabb intelligenciához kapcsolódik. Azoknak, akik boldogabbnak érzik magukat, általában magasabb az IQ-juk – derül ki a tanulmányokból.

Valójában a pozitív érzelmek megtapasztalása, az élénkség és az ébrenlét mind magasabb intelligenciát jósol.

Az az elképzelés, hogy az intelligensebb emberek általában rosszkedvűek vagy boldogtalanok, valószínűleg nem igaz.

Az intelligencia és a boldogság közötti kapcsolat egy része az életkörülményeknek köszönhető.

Az intelligensebb emberek általában jobban boldogulnak, magasabb iskolai végzettséggel rendelkeznek, és ennek következtében jobb állásuk van.

Az eredmények egy 6870 ember bevonásával készült felmérésből származnak, akiknél boldogság- és IQ-tesztet végeztek el. Az eredmények pedig azt mutatták, hogy a magasabb IQ-val rendelkezők boldogabbak, mint az alacsonyabb IQ-val rendelkezők.

A tanulmány szerzői így nyilatkoztak:

„Ebben a nagy, országosan reprezentatív tanulmányban azt találtuk, hogy az IQ összefüggésben áll a boldogsággal. A boldogság szintje az alacsonyabb IQ-csoportokban volt a legalacsonyabb, és a legmagasabb a magasabb IQ-csoportokban.”

A tanulmány azt is megállapította, hogy a magasabb IQ-val rendelkező emberek általában jobb egészségügyi állapotban vannak, ez pedig szintén összefügghet a jóléttel.

Nyitókép: Shutterstock