szingli nő ül vidáman a kanapén

Honnan tudod, hogy önszántadból vagy szingli, vagy csak félsz a szerelemtől?

Semmi baj nincs azzal, ha valaki örökké szingli. Lehet ez egy tudatosan választott életmód is, amely rengeteg szabadságot hoz magával.


Bár a párkapcsolat a lét szerves része, és az emberek társas lények, ez nem jelenti azt, hogy egy életre egy emberrel kell maradnod. Sőt, lehetsz egyedülállóan is boldog − ha a megfelelő okokból teszed. De honnan tudod, hogy az örök szingliséget valóban életmódként választottad-e, vagy korlátozó hiedelmek és a visszautasítástól való félelem befolyásolnak? Olvass tovább, mert a Your Tango cikkének segítségével feltárjuk azokat az ismérveket, melyek alapján megtudhatod, így van-e.

​1. Nem félsz attól, hogy megbántanak

Azok, akik önszántukból örök szinglik, nem félnek attól, hogy megbántják őket, egyszerűen csak más ambícióik vannak az életben. A párkapcsolat, vagy akár a szex számukra csak figyelemelterelés. Az is lehet, hogy aszexuálisak, és nem a hormonok vezérlik őket. Lehet, hogy valami sokkal nagyobb dologra hivatottak az életben. Nagyra értékelik az egyedül töltött időt, és boldogsággal tölti el őket, ha azt tehetik, amit akarnak, anélkül, hogy bárki másnak válaszolnának vagy alkalmazkodniuk kellene.

​2. Spirituális hivatásod van

Lehet, hogy mélyen elmélyültél egy spirituális gyakorlatban. Nem mindenki tesz cölibátusi fogadalmat, de sokan évekig, sőt évtizedekig mégis cölibátusban maradnak. Ezeknek az embereknek a vágy, hogy kapcsolatot teremtsenek Istennel, az Univerzummal vagy bármilyen magasabb erővel, felváltja a romantikus kapcsolatok iránti igényt. Őket egy másfajta hivatástudat tölti be, és az önmagukkal való kapcsolatuk elsőbbséget élvez a romantikus összefonódásokkal szemben.

​3. Nem aggódsz az egyedüllét miatt

egy n\u0151 boldogan \u00fcl a dobozok k\u00f6z\u00f6tt egy lak\u00e1sban egyed\u00fcl

Fotó: Shutterstock

Az örök szingliség választása azt is jelenti, hogy nincs benned annak a vágya, hogy egyszer majd őrülten szerelmes leszel valakibe. Nem nyalogatod a sebeidet, és nem kívánod, hogy valaki felbukkanjon a semmiből, hogy megváltoztassa az életed. Meg vagy elégedve az életeddel, pontosan úgy, ahogy van.

​4. Felelősséget vállalsz a döntésedért

Azok az emberek, akik tudatosan választják a szingliséget, nem hibáztatnak valaki mást azért, hogy ebbe a helyzetbe kerültek. Ismerik az okokat, és mélyen magukénak érzik azokat. Egyszerűen csak úgy döntöttek, hogy az egyedüllét pontosan olyan, amilyennek az életüket szeretnék, és élvezik azt.

​5. Nem a múltbeli tapasztalatokon alapuló elvárásokat állítasz fel

Az emberek azért választják az örök szingliséget, mert erre az életmódra vágynak, nem pedig a múltbeli csalódások vagy a szívfájdalom miatt. Nem hagyják, hogy a múltjuk diktálja, hogyan döntenek a jelenben, vagy hogy mi lehetséges számukra a jövőben. Nem dühíti őket, hogy a szerelmi életük így alakult, mert így érzik jól magukat.

Nyitókép: Shutterstock