Barna hajú nő ül a kanapén szomorú tekintettel, férfi a háttérben

Hogyan szeress bele újra a párodba?

Bármilyen tomboló, nagy szerelem van közted és párod között jelenleg, azt sajnos semmi sem garantálja, hogy ez tartós és hosszútávú tud lenni. A szerelem egy idő után elmúlik és átalakul szeretetté, azonban egy kis munkával és odafigyeléssel újra beleszerethetünk párunkba.


Ha elgondolkoztál már azon, hogy pároddal csak azért szakítsd meg és vess véget a kapcsolatotoknak, mert a szerelem elmúlt, akkor most jól figyelj, ugyanis egy egyszerű „trükkel”, ami az empátia gyakorlását jelenti, lényegesen megváltozhat a kapcsolatotok a jó irányba.

A kapcsolatokban lévő szeretet és szerelem nem tud szüntelenül dolgozni. Ezen és a konfliktusok kezelésén is dolgozni kell, ugyanis az sem mindegy, hogyan reagálsz és értelmezel a pároddal egy-egy ilyen vitahelyzetet.

Az egyik legjobb módja annak, hogy jól reagálj, amikor konfliktusba kerülsz a partnereddel, ha félreteszed saját egódat és megpróbálod az ő szemszögéből látni a dolgokat. Ez azt jelenti, hogy empátiával kezeled a helyzetet, ami szeretetteljes kapcsolathoz vezet.

Hogyan legyünk újra szerelmesek párunkba?

Ahhoz, hogy újra beleszeressünk párunkba, mindkét félnek meg kell tanulnia, vagy újra tanulnia a másik fél igényeit. Ahhoz, hogy megértsd a másikat, nagyon alaposan ismerned is kell. Amikor őszinte empátiával állunk a másikhoz, akkor megértjük őt.

Az empátia nem egy áldozat hozás, ami kimerít minket. Az együttérzés arra késztet bennünket, hogy úgy érezzük, tennünk kell valamit. Az empátia az összetartozás és a kapcsolódás különleges érzésével erősít bennünket, amelyet a szeretett személy erőteljes azonosulása alakít ki.

A partnered iránti empátia fejlesztése azt jelenti, hogy valóban megérted, milyen volt és milyen az élete. Az empátia nem valami misztikus erő. Ez nem varázslat, vagy intuíció. Ez az egyik legegyszerűbb érzelmi képesség, ami jobbá teheti kapcsolatodat. Motiváltnak érezzük magunkat, ha úgy érezzük, hogy megértenek bennünket.

Persze minden pár egyéni döntése, hogy mit alkalmaznak ,,gyógymódként" a megromlott kapcsolatukra. Azonban ha szeretnél még egy esélyt adni a kapcsolatodnak, akkor az empátia a gyorsvonat, amelyre felszállhatsz, ha valóban visszautat keresel a szerelemhez.