szerelmes sms-eket kap egy nő

​6 jel, amiből felismerheted, ha szerelmi bombázás áldozata vagy

Sokunkkal megesett már: egy potenciális kapcsolati alanynak elhittük minden szavát, csak hogy később megtanuljuk a kemény leckét, hogy a tartós szerelem nem így épül fel.


Ezt a gyakori társkeresői tapasztalatot nevezik szerelmi bombázásnak, azaz love bombingnak. Odaígérik a világot is, majd − nem meglepő módon − nem tartják azt be. Gyakran csak addig tartanak kéznél, amíg a következő áldozat az útjukba nem esik – fejti ki a Glamour. Ha ilyennel találkozol, tudd, hogy ennél jobbat érdemelsz!

Bár a love-bombing egyes formái enyhének tűnhetnek, ez a kifejezés valójában egy komoly vörös zászló egy kapcsolatban, különösen akkor, ha a látszólag szeretetteljes cselekedeteket, például a virág- és ajándékküldést, az SMS-ezést és a telefonálást − más viselkedési formák mellett − arra használják, hogy a másik személy feletti kontrollt gyakoroljanak.

A szerelmi bombázás a partner befolyásolására és manipulálására tett kísérlet a figyelem és a szeretet ismételt és intenzív megnyilvánulásával, például ajándékokkal vagy üzenetekkel való bombázással. Ezt a családon belüli erőszak elkövetői általában a hatalom és az ellenőrzés érvényesítésére használják

− magyarázta Ruth Davison, a Refuge vezérigazgatója.

egy f\u00e9rfi szerelmes szavakat suttog egy n\u0151 f\u00fcl\u00e9be, mik\u00f6zben egy \u0151szi parkban \u00fclnek

Fotó: Shutterstock

A Crown Prosecution Service (CPS) nemrégiben frissítette útmutatóját arról, hogy a bántalmazó partnerek milyen módon manipulálhatják és irányíthatják érzelmileg és fizikailag áldozataikat, és a szerelmi bombázás hivatalosan is felkerült erre a listára. Az útmutató szerint az ügyészeknek is mérlegelniük kell, hogy ezek a cselekmények a magatartásfolyamat részét képezik-e.

​A szerelmi bombázás sokféle formában jelentkezhet, de az alábbiak fordulnak elő a leggyakrabban:

  1. Korán ígérnek súlyos elkötelezettséget.
  2. Megállás nélkül bókolnak, vagy ajándékokkal halmoznak el.
  3. Már az első pillanattól kezdve elárasztanak szeretettel (amikor ez még túl korai).
  4. Rengeteg figyelmet kapsz tőlük, és ezt visszafele is elvárják vissza (megint csak, ha túl korai).
  5. Nem tartják tiszteletben a határaidat, vagy megpróbálják személyeskedésnek venni a dolgokat, és kompromisszumokra kényszerítenek.
  6. Az intenzív féltékenység jelei − azzal vádolnak, hogy másokkal flörtölsz, bűntudatot ébresztenek benned, amiért a kapcsolatotokon kívül is van érdeklődési köröd.

A szerelmi bombázás végső soron a manipuláció egy formája, mert olyan érzéseket kelt benned, amelyek a szerelmi bombázó számára előnyösek (pl. biztonságban érzi magát, mert a szeretetedet élvezi). Ami kezdetben aranyosnak tűnhet, az gyorsan savanyúvá válhat. A szeretetbombázást gyakran a megbékélési folyamat részeként is alkalmazzák, miután az áldozat eltávolodott a bántalmazótól.

Nyitókép: Shutterstock