2024-es Olimpiai zászló Párizs városa felett

Ennyibe fájhat, ha 2024-ben Párizsban szeretnénk szurkolni hazánknak az olimpián

A párizsi hotelárak már több mint 300%-kal drágultak a 2024-es olimpiai játékok előtt. De mit jelent ez számszerűsítve azoknak, akik élőben szeretnének szurkolni hazánknak?


A Google keresése alapján a július 22-én kezdődő hét átlagárai 629 dollár éjszakánként egy négycsillagos szállodában. Ez azt jelenti, hogy a Párizsi olimpiai játékok megrendezése miatt átlagosan több mint 300 százalékkal emelkednek a korábbi árakhoz képest.

A 2024 nyarára vonatkozó csillagászati árak több mint három és félszerese a szokásos nyári áraknak - jelentette a Bloomberg. Párizs összesen több mint 11 millió látogatót vár a városba a 2024. július 26-án kezdődő olimpiai játékok idejére, és csak mintegy 280 ezer szoba áll rendelkezésre naponta Párizs nagy régiójában.

A július 22-én kezdődő héten a Google keresése szerint az átlagárak egy négycsillagos szállodában éjszakánként 629 dollárba kerülnek. Ez jelentős emelkedés, ugyanis a júliusi átlagárak 145-378 dollár körül mozogtak. Még drágább a július 29-én kezdődő héten, amikor egy 4 csillagos szálloda átlagosan 703 dollárt kér éjszakánként.

Egy ötcsillagos luxusszálloda a július 22-i hétre átlagosan 1044 dollárba kerül éjszakánként. Bár ez a szám is irtó magas, ez kevésbé drámai emelkedés a tipikus júliusi árakhoz képest, amelyek a Google szerint átlagosan 736 dollárra rúgnak éjszakánként.

A szobákat a magas árak ellenére gyorsan elkapkodják. A Párizsban található szállodák szobáinak már 45 százalékát lefoglalták. Ez a szokásosnál sokkal nagyobb százalék, mivel ekkora még csak úgy a 3 százalékát szokták lefoglalni.

Párizs városszerte készül a játékok megrendezésére, többek között úszóversenyekkel a Szajnában. A város 2025-ben három hivatalos fürdőhelyet nyit meg, így az emberek több mint 100 év után először úszhatnak a híres folyóban.

Nyitókép: Shutterstock