Még ezen a történelmi évfordulón sem hajlandó összeállni az ABBA – ez az oka

Még ezen a történelmi évfordulón sem hajlandó összeállni az ABBA – ez az oka

Sokan azt gondolták, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon aratott győzelem 50. évfordulója alkalmából összeáll majd az ABBA, azonban a jelek szerint ebből semmi nem lesz.


Bjorn Ulvaeus és Benny Anderson elmondása alapján kizárt, hogy újra egyesítsék az erejüket Agnetha Fältskoggal és Anni-Frid Lyngstaddal, mivel anno megesküdtek arra, hogy soha többet nem fognak turnézni. Ezt valóban komolyan is veszik, mivel pár éve állítólag visszautasítottak egy 1 milliárd dolláros ajánlatot.

Én nem akarok, és ha én nem akarom, a többiek sem fognak turnézni. Ez mind a négyünknél ugyanígy van – ha valaki azt mondja, hogy nem, az nemet jelent. Megünnepelhetjük az Abba 50 évét anélkül is, hogy színpadon lennénk

– mondta Ulvaeus.

Ez is érdekelhet: Emiatt sírunk a szomorú zeneszámokon

Ettől függetlenül nemrégiben megnyílt a virtuális koncertrezidenciájuk, az Abba Voyage, ami a négy zenekari tag digitális rekonstrukcióit tartalmazza. Ulvaeus szerint ez a projekt óriási sikernek örvend.

A svéd zeneszerző azonban kritizálta is a programot, ugyanis attól tart, hogy a műsorukban alkalmazott úttörő technológiát a jövőben olyan elhunyt művészek avatárjainak létrehozására fogják használni, akik nem adhatják beleegyezésüket – ez pedig dilemmát jelent a producerek és a közönség számára egyaránt.

A zenészt ezután a Mamma Mia című ABBA-dalokat felvonultató zenés film harmadik részéről is kérdezték, de szerinte lényeges változtatások nélkül – új helyszín és forgatókönyv – szerinte ennek a projektnek nincs realitása.

Forrás: BBC

Kép: Getty Images