A Mamma Mia! film egyik jelenete

Anyák napi filmek, amiket mindenképp nézz meg hétvégén!

Anyák napján elképzelni se tudunk jobb programot annál, minthogy kikapcsolódjunk édesanyáinkkal szórakoztató, és az anya-lánya kapcsolatról szóló legjobb filmekkel. Mutatjuk, melyek a legjobb anyák napi filmek!


Mamma Mia! 1-2

10 évvel később, a nagy sikerű Mamma Mia! film megjelenése után, 2018-ban szintén óriási sikerrel megjelent a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba elnevezésű film, mely az első rész főszereplőjének, Donnának a fiatalságát mutatja be, visszarepítve minket az 1960-70-es évekbe. Az első rész rajongóinak szerencséjére a legtöbb szereplő a folytatásban is felbukkan, kivétel ez alól Meryl Streep, aki nem vállalta a második rész forgatását. A forgatókönyv írók a karakterét halállal írták ki.

Az első és a második rész is remekül bemutatja, hogy milyen fázisokon megy át egy anya-gyermeke kapcsolat. A ragaszkodástól kezdve, a leváláson át, az újra egymásra találásig. Remek klasszikus mindenkor, főként anyák napján!

Rossz anyák, Rossz anyák karácsonya

Mila Kunis, Kristen Bell és Kathryn Hahn a vígjátékok nagyágyúi. Velük egyszerűen lehetetlen rossz komédiát készíteni, mert sokszor megszólalniuk sem kell ahhoz, hogy az ember nevetésben törjön ki. A 2016-ban bemutatott Rossz anyák olyan mértékű kasszasiker volt, hogy utána nemsokkal egy második rész is készült belőle, mely a Rossz anyák karácsonya címet kapta.

A film remekül bemutatja, hogy három különböző édesanya, három teljesen különböző nevelési stílussal milyen komoly problémákkal küzd meg a mindennapokban. És ezen sokszor a saját anyjukkal való kapcsolatuk sem segít. Ha egy vicces, szórakoztató filmre vágyunk anyák napján, mindenképp nézzük meg!

Anyák napja

Mi lehetne ennél a filmnél nagyobb találat ezen a jeles napon? Az Anyák napja című film főszereplője Julia Roberts, akivel szintén lehetetlen mellé nyúlni. Ez a film is 2016-ban debütált, bár egészen más hangulatú és az üzenete is más, mint a korábbi vígjátékoknak. A főszerepekben Jennifer Aniston, Kate Hudson, Shay Mitchell, Julia Roberts, Jason Sudeikis, Britt Robertson, Héctor Elizondo, Timothy Olyphant, Jack Whitehall és Penny Marshall láthatóak.

A főszereplő Julia Roberts egy karrierista nőt alakít a filmben, aki nagy árat fizetett sikeréért, ugyanis 16 évesen örökbe adja lányát. Mély kérdéseket feszegető film, amely képes visszahozni a hála érzését az életünkbe.

Nyitókép: Shutterstock

(Glamour)