Amber Heard

Még nincs vége: Amber Heard nem hajlandó fizetni Johnny Deppnek

Az Amber Heard és Johnny Depp közti rágalmazási per végeredményeként az esküdtszék utóbbi javára döntött, így a színésznőnek kártérítést kell fizetnie Heard ügyvédje azonban elmondta: fellebbeznek majd az ítélet módosításáért.


Az esküdtszék döntéséről egy korábbi cikkünkben lehet részleteket olvasni.

A per nyertesének Depp nevezhető, hiszen az ítélet szerint valóban rágalmazás áldozata lett abban a 2018-as véleménycikkben, melyben Heard családon belüli erőszak túlélőjének nevezte meg magát. A döntés értelmében ugyan nem 50 millió dollárt — amennyit a felperes eredetileg igényelt —, de 15 milliót kártérítést kell fizetnie az Aquaman színésznőjének.

Emellett a bíróság abban is egyetértett, hogy Johnny Depp ügyvédjének egy korábbi megszólalása szintén beletartozik a rágalmazás fogalmába, így nekik 2 millió dollárt kell fizetniük ellenfelüknek.

Amber Heard ügyvédje, Elaine Bredehof azt állítja, hogy több lényeges bizonyítékot is figyelmen kívül hagytak a per során. Elmondása szerint az ügy kezdete előtt Depp az Egyesült Királyságban is pert indított. Ezt az információt nem mondhatták el az esküdteknek, viszont az ottani bíróság úgy ítélte meg, hogy a színész nagyjából 12 családon belüli erőszakos cselekményt követett el egykori felesége ellen.

„Szóval mit tanult ebből Depp csapata? Démonizálják Ambert és elhallgatják a bizonyítékokat. Hatalmas mennyiségű bizonyítékot hallgattak el ebben az ügyben, ami az Egyesült Királyságban még megvolt. Az Egyesült Királyságban, ahol elhangzottak, Amber nyert, Mr. Depp pedig vesztett”

— olvashatjuk Bredehof szavait a Marie Claire cikkében.

Mindemellett a bírósági szüneteket, valamint a közösségi média erejét is megemlítette felelősként az ítélethozásban. Meglátásai alapján ezek a tényezők befolyásolták a bíróság dolgozóit, így eltorzult a helyzetről alkotott képük a társadalmi nyomás miatt:

„Volt egy 10 napos szünet a közepén a bírói konferencia miatt. Kizárt, hogy ez ne befolyásolta volna őket, és ez borzalmas és egyoldalú volt.”

Az ügyvéd megerősítette, hogy Heard nem fizeti ki a megítélt összeget, hanem tovább viszik az ügyet magasabb körökbe. A fellebbezést választják egy másik — számukra kedvezőbb — döntés reményében. Az eljárás azonban teljesen más lesz, mint azt idáig megszokhatták a rajongók, hiszen kezdetben a feljegyzéseket három fellebbviteli bíró kapná meg, akik eldönthetik, hogy tisztességes volt-e a tárgyalás.

Nyitókép: Getty