Anna hercegnő

Újabb királyi rémhír: Anna hercegnőt kórházba szállították

Anna hercegnőt kórházba szállították − derült ki a Buckingham-palota éjszakai közleményéből.


A hercegnőt − aki III. Károly király kisebbik húga, valamint II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg egyetlen lánya − a bristoli Southmead kórházban ápolják, miután a Gatcombe Park birtokon vasárnap este történt incidenst követően „kisebb sérüléseket és agyrázkódást szenvedett".

A palota kifejtette, hogy Anna kórházba szállítása „elővigyázatossági intézkedés a megfigyelés érdekében", és hogy „várhatóan teljes és gyors felépülése lesz".

Azt is megjegyezték, hogy Károly „az egész királyi családhoz csatlakozva a legkedvesebb szeretetét és jókívánságait küldi a hercegnőnek a mielőbbi felépüléshez".

Férje, Sir Timothy Laurence állítólag elkísérte őt a kórházba, és két gyermeke, Peter Phillips és Zara Tindall is a birtokon tartózkodott az eset idején.

Anna hercegn\u0151

Fotó: Shutterstock

Bár a palota nem közölt részleteket arról, hogy mi okozta Anna sérüléseit, több hírügynökség is arról számolt be, hogy feltehetően lovasbalesetről van szó.

A 73 éves hercegnő kórházba kerülése már nem az első hír idén a királyi család tagjainak megbetegedése kapcsán. Az év elején Károly király és Katalin hercegné is betegszabadságra ment, miután rákot diagnosztizáltak náluk.

Bár mostanra mindketten részben visszatértek a nyilvánosság elé, a távollétükben Anna sok feladatot vállalt, csak idén januártól áprilisig 172 fellépésen vett részt. Sarah Ferguson, York hercegnéje − Anna öccsének, András hercegnek a volt felesége − szintén januárban hozta nyilvánosságra, hogy bőrrákot diagnosztizáltak nála.

Forrás: Marieclaire

Nyitókép: Shutterstock