Qatar Airways egyik repülőgépe

Több órára a 39 fokos fedélzeten rekedtek egy athéni járat utasai

Az utóbbi napokban 40 fok feletti hőhullám uralkodik a görög fővárosban. A hatóságok a lakosság és a turisták számára azt tanácsolják, hogy kerüljék a napot, és maradjanak árnyékos, hűtött helyen. Aki teheti, be is tartja az óvintézkedéseket, akadt azonban egy repülőgép, amely több mint 3 órán át állt kinn a forró kifutópályán fedélzetén rengeteg utassal.


A Qatar Airways őszintén elnézést kér az Athénból Dohába 2024. június 10-én, hétfőn közlekedő QR204-es járat utasaitól a késésért, amely technikai probléma miatt következett be

– áll a légitársaság közleményében. Ezzel a bocsánatkéréssel ugyanakkor még nem felejti el az a pár tucat utas azt a riadalmat és káoszt, amelyet a patinás légitársaság gépén át kellett élnie.

A Qatar Airways Dohába tartó járata ugyanis úgy rekedt több mint 3 óráig az athéni kifutópályán, hogy a fedélzeti légkondicionálók nem működtek, a kapitány pedig nem engedélyezte a repülőgépről való leszállást.

Pedig a katari vállalat éllovasa a kényelemnek: Megválasztották a világ legjobb légitársaságát – ő lett az első

Az Independent értesülései szerint 39 fok uralkodott a repülőgépen. A fülledt idő többeknél orrvérzést okozott, néhányan még oxigénmaszkot is igényeltek.

Az emberek elájultak, és pánik tört ki

– mesélt a történtekről Garth Collins sportterapeuta, aki épp muaythai világbajnokságról repült volna haza.

Elmondása szerint az utasok végül egy pohár vizet és egy kis üdítőt kaptak, de ez is teljesen elégtelen volt ahhoz, hogy pótolja a 3 óra alatt kiizzadt folyadékot.

Nem árt tudnunk: Ezekben az európai városokban süt a legtöbbet a Nap

Hosszas viták után végül leszállhattak a gépről a teljesen enervált utasok. Ezek után azonban további négy órát kellett várniuk még a terminálban, míg el nem helyezték őket különböző szállodákban.

A járat végül – a tervezettnél 12 órával később – kedden reggel 6 óra 27 perckor szállt fel Athénból, és 10 óra 34 perckor ért Dohába.

Nyitókép: Shutterstock