Egy Atlantisz városáról készített illusztráció

Felfedeztek egy utat az óceán mélyén — Atlan​tisz sárga téglaútja?

A Csendes-óceán mélyén egy kutatócsoport érdekes felfedezést tett, mégpedig egy útszakasznak tűnő területet találtak. A látvány azonnal az Atlantisz elfeledett városába vezető, aranyozott téglaútra emlékeztette a szakértőket, majd rögtön tanulmányozni kezdték.


Az óceán mélyén a Nautilus kutatóhajó fedélzetén tartózkodó legénység egyik tagja vette észre a szokatlan területet, aki a Corps of Exploration csapatának tagja. Munkájuk részeként elsősorban a Liliʻuokalani-gerincet vizsgálják, bár hasonló látványra feltehetőleg nem számítottak.

„Úgy érzem, mintha az Atlantiszra vezető utat látnám"

— hallatszik a felfedező megjegyzése a napokban közzétett felvételen.

Talán azért is tudott ilyen kiváló hasonlattal élni, mert akkorra már egyértelmű volt számára, mit is látnak valójában. Ami a mitikus Atlantisz városához vezető útszakasznak tűnik, az valójában egy ősi vulkán aktív tevékenységének köszönhető. Emellett a múlthavi beszámolójukban egy olyan lényt is bemutattak, melyet korábban még nem ismertek a tudósok — írja a Futurism.

Az azonosítatlan szivacsszerű élőlény meglepte a legénység tagjait. A felvételen jól hallatszik az izgatottságuk, melyet egy új faj felfedezése miatt éreztek. Rossz érzés belegondolni, hogy az emberiség milyen keveset tud az óceánok és tengerek világáról, ahhoz képest, hogy mekkora ütemben pusztítjuk azt.

Egy korábbi cikkünkben olvasható, hogy a globális felmelegedés és a víz szennyezettsége miatt a korallzátonyok színpompás világa folyamatosan fehéredni kezdett. Ennek hatására a jövőben sokkal egyhangúbb lehet a vízalatti élővilág, pedig még nem is tudjuk, miket rejteget a mélység.

Nyitókép: Shutterstock