Valentin-napi koncepció: ajándékok, gyertya, konfetti, boríték pasztell kék háttéren

4 kínos Valentin-napi baklövés, amit férfiak követnek el

Az elmúlt években jól láthatóan megnőtt a száma a Mikor van Valentin-nap? kérdésnek a Google-keresésekben a jeles nap közeledtével. Nemcsak a dátum, hanem az is megzavarja sokszor a férfiakat, mit is kellene ajándékozni ilyenkor párjuknak, vagy kell-e egyáltalán bármit is adni. Cikkünkben gyakori hibákat gyűjtöttünk össze, melyeket a férfiak elkövetnek február 14-én.

Hiba #1: Idézetes üdvözlőlapok

Nem számít, hogy milyen szépen írott, szívhez szóló és közeli a szöveg, mégsem a párunk írta. A nők különlegesnek akarják érezni magukat. Ha olyan kártyát kapnak Valentin-napon, amely nők millióinak szól, azt az üzenetet közvetíti, hogy a szerelmünk olyan, mint bárki másé. Na, meg hogy beugrottál a legközelebbi boltba valamiért és ha már ott voltál, megvetted ezt is.

Bármennyire is közhelyesnek tűnik, a gondolat tényleg számít. A nők több mint 75 százaléka állítja, hogy február 14-én semmi másra nem vágyik, mint egy szívből jövő szerelmes levélre.

Hiba #2: A Valentin-napot a fogyasztók becsapásának nyilvánítani

Olyan érzés, mintha ez kifogás lenne. Minden érv ellenére, ami a nap ellen szól, a lényeg, hogy megünnepeljük a kapcsolatunkat, ha valamelyikünknek fontos ez a dátum.

„Tágabb értelemben a Valentin-naphoz hasonló kulturális rituálék olyan jó dolgok megtételére adnak lehetőséget, amelyeket bármelyik nap megtehetnénk, de általában nem tesszük meg”

– írrja Bill Doherty társadalomtudós a Psychology Todayben.

A megoldás: Ha nagyon fáj a dátum betartása, ünnepeljük meg a jeles alkalmat egy nappal korábban vagy később, a mi magunk módján. A vacsora nem kötelező, a legfontosabb, hogy szakítsunk időt arra, hogy kötetlenül beszélgessünk a másikkal.

Hiba #3: A nap megosztása a telefonnal

Minden ötödik férfi SMS-ben küldi el szerelmes üzenetét Valentin-napon, minden tizedik pedig e-mailben, és akkor még nem is számoltuk bele a közösségi médián keresztül küldött jókívánságokat. Bármennyire is édes lehet 140 karakter, a hagyományos, kézzel írott levelek sokkal romantikusabbak. Egy felmérés megállapította a nyilvánvalót: a nők csalódnának az elektronikus szeretetnyilvánításban, mert az erőfeszítést tekintve minimális. Magától értetődőnek kellene lennie, hogy kikapcsoljuk a gyertyafényes vacsora alatt.

A megoldás: Vegyen a párunk egy üres kártyát, vagy készítsen egy fényképet kettőnkről, és írjon üzenetet a hátoldalára. Nem kell hosszúnak lennie, akár egy idézet is lehet a kedvenc dalunkból.

Hiba #4: Elvárni, hogy mi tervezzük meg a napot

Az a feladat, hogy előre átgondoltan tervezzük meg az együtt töltött időt, azt sugallja, hogy közös jövőnk van. Még akkor is van remény, ha szűkös a készpénz, vagy ha a foglalások szempontjából talán a legforgalmasabb napon túlfoglalt éttermek nem fogadnak. Egy olyan étel elkészítése, amit imádni fog a másik, vagy egyszerűen egy gyertyafényes asztalra helyezett kész étel megteszi a hatását.

Nyitókép: Shutterstock