Vilmos herceg és Katalin hercegné

Vilmos megszólalt – beszédében Károlyról és Katalinról is említést tett

Vilmos hercegre most, hogy apja III. Károly király és felesége, Katalin hercegnő egészségügyi problémákkal küzd, hatalmas felelősség hárul. A királyi család első számú képviselőjévé vált és a London Air Ambulance jótékonysági gálavacsoráján említést tett apjáról és feleségéről is.


A walesi herceg a napokban részt vett a London Air Ambulance jótékonysági gála vacsoráján, melyhez különleges kapcsolat fűzi, ugyanis 2015-től 2017-ig pilótaként dolgozott az East Anglian Air Ambulance szolgálatánál.

Az eseményen Vilmost beszédet is mondott, melyben tisztelgett a király előtt, akinek a héten jelentették be rák diagnózisát, és felesége előtt is, aki épp hasi műtétéből lábadozik.

"Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Katalinnak és apámnak küldött kedves támogató üzenetekért, különösen az elmúlt napokban. Ez mindannyiunknak nagyon sokat jelent”

– kezdte Vilmos, majd mókásan hozzátette:

„Mondhatjuk, hogy az elmúlt hetek inkább orvosi fókuszúak voltak. Ezért eljöttem egy légimentő-rendezvényre, hogy elvonuljak mindettől”

– jegyezte meg ironizálva a herceg.

Károly király rákjára egy jóindulatú prosztatamegnagyobbodás kezelése során elvégzett beavatkozáskor derült fény. A Bazaar magazinja úgy tudja, hogy nem prosztatarákról van szó, bár a Buckingham-palota eddig tartózkodott attól, hogy pontosítsa a diagnózist.

Ami a walesi hercegnőt illeti, Katalin hazatért Windsorba, miután január 16-án egy tervezett hasi műtétet hajtottak végre rajta.

„A hercegnő jó hangulatban van”

– mondta egy a királyi cslaádhoz közelálló forrás a Bazaarnak, mikor kiengedték a kórházból.

Vilmos teljes beszéde:

„Jó estét mindenkinek. Köszönöm, hogy mindannyian itt vannak. És köszönöm azoknak is, akiknek kemény munkája lehetővé tette ezt az estét.
Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Katalinnak és édesapámnak küldött kedves támogató üzenetekért is, különösen az elmúlt napokban. Ez mindannyiunknak nagyon sokat jelent.
Joggal mondhatom, hogy az elmúlt hetek inkább orvosi jellegűek voltak. Ezért eljöttem egy légimentő-rendezvényre, hogy kiszabaduljak mindebből!
De komolyan, ma este azért gyűltünk össze, hogy a lehető legtöbb embernek segítsünk a London Air Ambulance repülő mentőcsapatainak sziluettjében nyújtott első osztályú ellátásban részesülni.
Az East Anglian Air Ambulance egykori pilótájaként tudom, hogy mennyire létfontosságú a légi mentőcsapatok munkája az egész országban, és hogy milyen valóban életmentő különbséget tudnak tenni a sürgős orvosi ellátás biztosítása érdekében.
Itt Londonban a jelenlegi repülőgépek nagyszerű szolgálatot tettek. Fővárosunknak azonban új flottára van szüksége. És az idő szorít minket. A kulcs a felhívás nevében rejlik. Szeptemberre kell két új, a legmodernebb felszereléssel, például éjjellátóval ellátott vörös madár az égbolton.
Tudom, hogy nem lennének itt, ha sokáig kellene győzködni magukat. De várjon csak, hogy később hallhassa Milana történetét arról, hogy a légi mentők és hihetetlen csapatai hogyan adtak neki egy második esélyt az életre.
Meg kell ragadnom az alkalmat, hogy megemlítsem pilótatársamat, Tom Cruise-t. Tom, hatalmas köszönet, hogy támogatott minket ma este.
És Tom, ha nem bánnád, hogy a következő küldetésre nem kérnéd kölcsön az új helikopterek egyikét sem: Impossible-ben, azt nagyra értékelném.
Mindenesetre hatalmas köszönet mindenkinek, hogy itt volt ma este, és hogy támogattak egy ilyen csodálatos ügyet.
Mindannyian, egytől egyig életmentők vagytok.”