Freddie Mercury.

Ez volt az eredeti címe a Queen legnagyobb slágerének

Nemrégiben egy árverés okán derült ki, hogy Freddie Mercury eredetileg nem a Bohemian Rhapsody címet szánta a Queen legendás slágerének.


A Sotheby's aukciósház a Queen frontembere, Freddie Mercury holmijait bocsátja árverésre, köztük az együttes slágereinek kézzel írt dalszövegeit.

Ennek kapcsán az egyik vázlatból az derült ki, hogy Mercury korábban a Mongolian Rhapsodycímet adta a dalnak.

Ez is érdekelhet: Még ezen a történelmi évfordulón sem hajlandó összeállni az ABBA – ez az oka

A New York Times szerint az énekes a munkacímet egy olyan levélpapírra véste rá, amelyet az azóta már megszűnt British Midland nevű cég logója díszít. Az egyik lapon a Mongolian Rhapsody cím szerepel, de az első szót áthúzták, felette pedig a „Bohemian" felirat jelenik meg.

Mindezek után érdemes pár szót ejteni magáról az aukcióról is: a Mercury több ezer holmijából álló árverést szeptemberben rendezi meg a Sotheby's. A tárgyak Mercury barátnőjének, Mary Austinnak a tulajdonában voltak, aki a BBC-nek elmondta, hogy azért döntött úgy, hogy megválik tőlük, mert „rendbe kell tennie az ügyeit".

A szóban forgó ikonikus sláger vázlata várhatóan körülbelül 1,5 millió dollárért kelnek el, de olyan dalok skicceit is értékesítik majd, mint a Somebody to Love, a We Are the Champions és a Killer Queen.