Angelina Jolie és Brad PItt

Így alázta ismét porig volt férjét, Brad Pittet Angelina Jolie

Angelina Jolie ügyvédje szerint a színésznő nemrég egy sor bírósági győzelmet aratott a volt férjével, Brad Pitt-tel folytatott jogi csatája során, amelyet a Château Miraval, a 2008-ban vásárolt francia birtok és borászat miatt folytatott.


A sztárok közötti pereskedés − akik 2014-ben házasodtak össze a dél-franciaországi Provence-i birtokon, majd 2016-ban elváltak − középpontjában az áll, hogy Jolie 2021-ben eladta tulajdonrészét Jurij Shefler orosz oligarchának.

A bíró a 48 éves Oscar-díjas színésznő javára döntött, „és elutasított ötöt abból a hét állításból, amelyet Pitt az általa benyújtott panaszban állított ellene", a múlt heti Los Angeles-i meghallgatáson − mondta egy bennfentes az Entertainment Tonightnak szerdán.

A bíró elutasította Pitt úr legtöbb állítását, mert nincs jogalapjuk. Mr. Pitt perében sosem volt szó üzleti vitáról, hanem arról, hogy megpróbálta eltussolni a súlyos visszaéléseket, és örülünk, hogy a bíró elutasította panaszának nagy részét

− mondta Jolie ügyvédje, Paul Murphy szerdai nyilatkozatában a csatornának.

A színésznő „nem táplál semmilyen rosszindulatot" Pitt iránt, mondta az ügyvédje, hozzátéve, hogy Jolie „reméli, hogy most már felmenti őt a komolytalan per alól, abbahagyja a könyörtelen támadásokat, és csatlakozik hozzá, hogy segítsen a családjuk gyógyulásában".

A Mr. és Mrs. Smith sztárjai az elmúlt hat évben több kérdésben is harcba szálltak, többek között hat gyermekük − a 22 éves Maddox, a 20 éves Pax, a 19 éves Zahara, a 17 éves Shiloh és a 15 éves Knox és Vivienne ikrek − felügyeleti joga miatt.

Jolie jogi győzelme azt követően jött, hogy a 60 éves Pitt előrelépést ért el a múlt heti franciaországi meghallgatáson a hagyatékkal kapcsolatban, a hatóságok által egy 2022. márciusi razzia során lefoglalt dokumentumokról szóló döntés kapcsán. Egy forrás szerint a múlt heti ítélet már a harmadik egymást követő alkalommal jelentette azt, hogy Pitt előrelépést ért el az ügyben.

Attól a pillanattól kezdve, hogy ez az ellenséges felvásárlási ajánlat elkezdődött, világossá tette, hogy nem hagyja magát megfélemlíteni − és ezt komolyan is gondolta

− tette hozzá a forrás. A közelmúltban hozott ítélet egy 2022. márciusi razzia kapcsán született, amelynek során Shefler Nouvel nevű cégénél „hivatali visszaéléssel és a cég vagyonával való visszaéléssel" kapcsolatos vádakkal kapcsolatban dokumentumokat és számítógépet vettek birtokba.

Az ügy legújabb fejleménye hetekkel azután következik be, hogy Jolie sikertelenül győzte meg a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságot az ügy teljes elutasításáról.

Csütörtökön az outlet szerint Valerie Gerard bírónő megakadályozta, hogy Shefler és cége, a Nouvel hozzáférjen a razzia során megszerzett anyagokhoz. A bíró arra is kötelezte Nouvelt, hogy fizessen egy 21 ezer dollár körüli összeget jogi költségként; a dokumentumokat pedig visszahelyezik a Chateau Miraval széfjébe, Pitt cégének felügyelete alá.

Az ügy legújabb fejleménye hetekkel azután következett be, hogy Jolie sikertelenül győzte meg a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságot az ügy teljes elutasításáról. A jogi összecsapás messzire nyúlik, mivel egy luxemburgi bíróság novemberben korlátozta Shefler hatalmát a részvényei egy része felett, aminek következtében Pitt többségi tulajdonos lett.

Forrás: Daily Mail Online

Nyitókép: Shutterstock