bulizó lányok Budapesten a Duna-parton, pohárral a kezükben

Budapest a top10-ben − Párizst és Londont is lehagytuk ezen a listán

Van abban valami, ha engedünk az éjszakai élet szeszélyének − különösen, ha olcsó sör és rengeteg klub között ugrálhatunk.


Nem meglepő, hogy egy új tanulmány szerint Prága bizonyult a legjobb bulizó városnak. A Tripadvisor és az AirDNA adatait felhasználva az OLBG online fogadási weboldal szakértői létrehozták az általuk European Nightlife Indexnek nevezett európai éjszakai élet indexet, amely a kontinens 10 legjobb városát rangsorolja a szórakozás szempontjából.

Annak meghatározásához, hogy mely városok érdemlik meg ezt a kitüntetést, az OLBG öt tényezőt vizsgált Európa 50 legnagyobb városában:

 • az Airbnb-éjszakák átlagos ára
 • a hazai sör átlagos ára
 • a taxi kilométerenkénti ára
 • a 100 ezer lakosra jutó bárok és szórakozóhelyek száma
 • a kaszinók száma 1 millió lakosra vetítve.

Az európai városok közül Prága kapta a legmagasabb pontszámot, 10-ből 8,44 pontot. Nem sokkal lemaradva Prága mögött egy olyan város végzett, amelyet mindenképpen érdemes megnézni: Pozsony 8,16 pontot kapott. A szlovák főváros nem csak a bulizás szempontjából tartozik a top 10 európai városok közé, a város 41 kaszinónak ad otthont, többnek, mint bármely más város Európában. Budapest a 8. helyen végzett a rangsorban, 6,73 ponttal, ezzel megelőzve például Párizst és Londont is.

szabadt\u00e9ren s\u00f6r\u00f6z\u0151 fiatalok Pr\u00e1g\u00e1ban

Fotó: Shutterstock

Íme a teljes lista a 10 legjobb európai városról, ahol a tanulmány szerint a legjobban lehet bulizni.

 1. Prága, Csehország, 8,44
 2. Pozsony, Szlovákia, 8,16
 3. Krakkó, Lengyelország, 7,35
 4. Valencia, Spanyolország, 7,35
 5. Lisszabon, Portugália, 7.31
 6. Madrid, Spanyolország, 7.25
 7. Varsó, Lengyelország, 6.81
 8. Budapest, Magyarország, 6.73
 9. Helsinki, Finnország, 6.02
 10. Isztambul, Törökország, 5.65

Párizs, London és Stockholm mind 3 alatti összpontszámmal végeztek a lista alján. Ezek a városok sokkal drágábbak sör, taxi és Airbnb tekintetében, mint az első helyen álló városok − és semmi sem rontja el jobban egy remek estét, mint az, hogy már az első italra elköltjük az aznap esti költségvetésünket.

Forrás: Thrillist

Nyitókép: Shutterstock