Burger King a valóságban

Így nézett volna ki a valóságban Burger King

Ilyen amikor a tudomány, a művészet és a gasztronómia keveredik egymással.

Elon Musk által társalapított OpenAI egy mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatólaboratórium, ahol különböző kutatásokat végeznek a mesterséges intelligenciával kapcsolatba, hogy a barátságos MI az emberiség javát szolgálja.

Most az OpenAI legújabb mesterséges intelligencia rendszere, a DALL-E 2 mutatott egy nagyot. A rendszer képes egyszerű szöveges utasításokat hihetetlenül szép és valósághűnek tűnő műalkotásokká alakítani.

A mostani „festményhez" az OpenAI piacvezetője, Adam Goldberg, azt az utasítást adta a neurális hálózatnak, hogy készítsen „egy olajfestményportrét a Whopperrel pózoló Burger Kingről".

A kérés teljesítve is lett.

A Futurism cikke szerint a DALL-E 2 legújabb műalkotása csak egy újabb példa a neurális hálózatok fejlődésére és jelentőségére. Pedig kevesebb mint egy évtizeddel ezelőtt még gyerekcipőben járt a technológia, viszont a neurális hálózatok mára olyan fejlettek lettek, hogy egyes szakértők, mint például az OpenAI vezető kutatója, Ilya Sutskever, úgy vélik, hogy a legfejlettebbek közül néhány már „kissé tudatos" is lehet.

Sok vita folyik arról, hogy egyáltalán lehetséges-e egyáltalán az érző mesterséges intelligenciát megalkotni, de tény, hogy az algoritmusok évről évre egyre okosabbak, amit a DALL-E 2 művészi teljesítménye is bizonyít.