McDonald's Big Mac menüje, sült krumpli, hamburger és ital

Nagyot változtatott kedvencei összetevőjén a McDonald's

A Sajtburgert, a Sajtos McRoyalt és a Big Macet is érinti a változás.

1967-es alapítása óta szinte változatlan maradt a McDonald's Sajtburgerének és Big Mac-jének receptje, valamint elkészítési módja, egy fejlesztésnek köszönhetően azonban a marhahúsos szendvicsek, köztük a Sajtburger, a Sajtos McRoyal és maga a Big Mac is megújultak, írja a 24.hu a cég közleménye alapján.

A McDonald's marhahúsos szendvicseivel kapcsolatos célja, hogy a már jól ismert összetevőkből, az elkészítési folyamat apró alakításával a vendégek által is érzékelhető változást érjenek el, és a húspgács még forróbb a húspogácsa, a sajt még olvadtabb, a szemle pedig még ízletesebb legyen.

A gyorsétteremlánc közleményében azt írja, hogy a konyhai elkészítési folyamatok megújításának köszönhetően a klasszikus marhahúsos szendvicsek ismerős, mégis új ízélményt nyújtanak.

Az egyik lényeges változás a marhahús sütésében történt, melynek eredményeként a húspogácsa még forróbban kerülhet a szendvicsekbe, míg a Sajtburger és a Big Mac készítésekor a só és bors mellett a hagymát is már a grillen rászórják a húspogácsákra a karakteresebb és zamatosabbá íz érdekében.

A forróbb hús és a konyhatechnológiai változások együttese eredménye, hogy a marhahúsos burgerekbe kerülő sajt is még olvadtabb, mint azt eddig megszokhattuk, míg a szaftosabb íz a másfélszeresre növelt szószmennyiségnek is köszönhető a Big Mac esetében.

„A McDonald’s számára különösen fontos a megbízhatóság, az állandó minőség, hogy bármely éttermünkbe térjenek be, vendégeink mindenhol ugyanazt a megszokott, ízletes terméket kapják. Hazai vállalatunk 35 éves fennállása során rendszerünk újabb jelentős mérföldkövéhez érkeztünk el azzal, hogy közkedvelt klasszikus marhahúsos burgereinket megújult formában kínáljuk vendégeinknek. Éttermeinkben még forróbb, még ízletesebb Big Mac-el, Sajtburgerrel, vagy akár McRoyallal találkozhatnak országszerte*, így könnyen meggyőződhetnek arról, hogy érdemes újra felfedezni a marhahúsos Mekis szendvicseket”

– mondta Égi Zsolt, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója.

Nyitókép: Shutterstock