McDonald's-os sült krumpli kék háttér előtt

Sült krumplihiányban szenvednek a japán McDonald's-ok

A világ legnagyobb gyorséttermi vállalata sült krumpli hiányban szenved Japánban az ellátási lánc globális válsága miatt.

A McDonald's állítása szerint késéseket tapasztal az ikonikus sült krumplijukhoz használt burgonya szállításában Japánban, ennek eredményeként csak kis adagokat árul abból péntektől december 30-ig, .írja a BBC.

„A japán McDonald's-ok átmenetileg korlátozzák a közepes és nagy méretű hasábburgonya értékesítését proaktív intézkedésként, hogy biztosítsák az ügyfelek számára továbbra is a sült krumplit. A vásárlók továbbra is rendelhetnek kisméretű sült krumplit minden éttermünkben. A mai napig nem volt ellátási szünet"

– nyilatkozta a cég a lapnak.

A McDonald's általában a kanadai Vancouver melletti kikötőből importálja a burgonyát, azonban a hajók késése volt tapasztalható az elmúlt időszakban az árvízkárok és a világjárvány globális az ellátási láncra gyakorolt hatása miatt. A cég közleménye szerint alternatív intézkedéseket vezet be, beleértve a burgonya repülővel történő szállítását.

Nem ez az első eset, hogy a McDonald's Japánban kénytelen csökkenteni az adagokat. 2014-ben az Egyesült Államok nyugati partjának 29 kikötőjében 20 000 dokkmunkás, terminálüzemeltető és hajózási társaság között elhúzódó ipari vita okozta a sült krumpli hiányát. A McDonald's Japan akkor ugyanúgy járt el, mint most, csak kis adagokban árusított sült krumplit.

Idén augusztusban a McDonald's közlményt adott ki, hogy ellátási problémákkal kell szembenéznie, amelyek befolyásolják a shake-ek és palackozott italok elérhetőségét az Egyesült Királyságban található 1250 üzletükben. A cég szerint akkor a tehergépjármű-vezetők országos hiánya volt az egyik oka a fennakadásoknak.

Hozzátették, a „történelmi" sofőrhiányt súlyosbították az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépését követő szabályok változásai.

Nyitókép: Unsplash / Hello I'm Nik