a monacoi hercegi par es gyerekeik

Új fejlemény Charlène hercegné rejtélyes eltűnésének ügyében

A monacói Albert herceg felesége, Charlène közös ikreiket hátrahagyva eltűnt Dél-Afrikában fél évre, épp azután, hogy fény derült a herceg újabb házasságon kívüli gyerekére. Most visszatért, de a helyzet csak még homályosabb lett.


Furcsa egy hely ez a Monaco: a világ második legkisebb állama Vatikán után, mégis utóbbi száz évének története igen botrányosra sikerült. Korábban alig tudtak a létezéséről, egy hollywoodi sztár, Grace Kelly kellett ahhoz, hogy feltegye a térképre a Földközi-tenger partján fekvő várost, azóta viszont folyamatosan a hírek és a pletykaoldalak élén láthatjuk valamilyen botrány miatt.

Grace Kelly és Rainier herceg esküvője a 20. század történelmének egyik legtöbb ember által követett eseménye volt, a színésznő ruhája, esküvői csokra és a többi apróság is királyi és civil esküvők tömegeit inspirálja. Sajnos a hercegné halálát is legalább ilyen hírverés követte, hiszen fiatalon hunyt el egy tragikus autóbalesetben.

Botrányos család

Három gyerekük született, Caroline, Albert és Stephanie, akik magánélete elég izgalmasan alakult. Caroline már a harmadik férjénél jár, két üzletember után Ernő Ágost hannoveri herceghez ment hozzá, így most két királyi család tagja is. Stephanie szerelmeiről is sokat lehetett olvasni egy időben, hiszen két házasságon és három gyermeken van túl két testőrrel, egy elefánttrénerrel és egy akrobatával.

Egy új hercegné, két törvényes és két törvénytelen gyerek

Albert 2005-ben vette át az uralkodást édesapja halála után, ekkor híressé vált "Pas plus!" felkiáltással azt ígérte népének, véget vet a kaszinóváros kétes hírének, és tisztességes államot farag belőle. Monaco megítélése azonban nem sokat változott az azóta eltelt évtizedekben, a hercegről azonban elég súlyos dolgok derültek ki épp akkor, amikor már úgy tűnt, lenyugvóban van. 2011-ben feleségül vette Charlène Wittstockot, aki Zimbabwéban született, majd Dél-Afrikába költözött családjával, és versenyszerűen úszott. Ez is hozta őt össze a herceggel, ugyanis 2000-ben, egy Monacóban rendezett úszóversenyen ismerkedtek meg. 2014-ben megszülettek ikreik, Gabriella és Jacques.

Aztán szép sorjában felbukkant Albert két törvénytelen gyereke is, és egyre inkább nyilvánossá vált, milyen playboy életet élt korábban. Mindkét esetben vádaskodások és DNS-teszt után ismerte csak el a herceg az apaságot. Az 1991-ben született Jazmin édesanyja egy kaliforniai pincérnő, a 2002-ben született Alexandre pedig egy togói légiutas-kísérővel történt kalandból fogant. Bár hivatalosan is a Grimaldi család részeivé váltak, a trónörökösödési sorrendet nem befolyásolják, ugyanis a házasságon kívül született gyerekek nem számíthatóak be a helyi törvények szerint.

A négy Grimaldi-gyerek már találkozott is egymással:

A szeretők és törvénytelen gyerekek sorának még nincs vége, tavaly az év második felében robbant az újabb bomba, miszerint egy fiatal brazil nő 2004-ben szintén gyermeket szült neki, miután egy klubban összefutottak, ahol Albert azt állította magáról, hogy egy kanadai diplomata és ügyvéd. A hercegi palota hivatalos álláspontja egyelőre tagadja, hogy ez igaz lenne, a brazil nő most DNS-tesztért küzd, hogy bizonyíthassa igazát.

Rejtélyes betegség

prince albert of monaco, princess gabrielle, prince jacques

Gyerekei a palota erkélyéről üzentek anyjuknak Monaco nemzeti ünnepén, 2021 novemberében

Fotó: GettyImages

A hírek után Charlène Dél-Afrikába utazott, ahonnan fél évig elő sem került. Azt mondták, fogászati kezelés után arcüreg-gyulladása volt, ezért nem ülhetett repülőre, még a 10. házassági évfordulójukat is külön töltötte a férjétől. Novemberben aztán hazautazott, de csak rövid időre, majd bevonult egy egészségügyi intézetbe. Ekkor már mindenki számára egyértelművé vált, hogy a hercegnével valami nincs rendben.

"Túlterhelt volt, és nem tudott helyt állni sem a hivatalos teendőiben, sem úgy általában az életben vagy a családja mellett." – nyilatkozta akkor Albert herceg.

Hangsúlyozta, hogy nem a házasságukban lévő problémák miatt menekült volna el a felesége. Négyhavi kezelés után végre nemrég hazatért, és a palota közleménye szerint egyelőre nem vesz részt hivatalos eseményeken, de alig várja, hogy ha megerősödött az egészsége, újra mehessen a monacói polgárok közé.

Nyitókép: GettyImages