Charlène monacói hercegné és férje, Albert herceg

Újabb részletek derültek ki Charlène monacói hercegné állapotáról

Charlène monacói hercegné neve nemrég ismét címlapokra került, hiszen egészségügyi problémáit leküzdve visszatért a nyilvánossághoz. Mint kiderült, állapotát főleg a rangja miatti kimerültség okozta. Arra is fény derült, hogy problémáit már jóval hamarabb észrevehették volna a szerettei.


A királyi családtag kezdetben hat hónapra tűnt el egy egészségügyi vészhelyzet miatt, amely kezelésére Dél-Afrikába ment. Ezt követően pedig egy Monacón kívüli kezelőintézetbe utazott, ahol rendkívüli fizikai és mentális kimerültség miatt látták el.

„A visszatérése az első néhány órában elég jól ment, aztán nyilvánvalóvá vált, hogy rosszul van. Egyértelműen kimerült volt, fizikailag és érzelmileg is. Túlterhelt volt, és nem tudott szembenézni a hivatalos feladatokkal, az élettel általában, de még a családi léttel sem”

— magyarázta Albert herceg.

Királyi szakértők szerint a hercegnére egyértelműen nagy teher nehezedik a családba való belépése óta. Helyzetén az sem könnyít, hogy Monaco hercegnéjeként Grace Kelly nyomdokaiba kell lépnie, ami bárki számára megterhelő feladat lenne. A mostani helyzet kapcsán egy korábbi történet is napvilágot látott akkorról, amikor Jenny Crwys Williams a 2011-es esküvő idején beszélt a hercegnével.

„Teljesen rettegett attól, hogy rosszat mond. Volt egy lenyűgöző pillanat, amikor megkértem, hogy meséljen nekem a csodálatos kék szobáról a palotában. Azt mondta, hogy nem tudja, hogy képes-e róla beszélni. Legszívesebben átkaroltam volna, és azt mondtam volna neki, hogy minden rendben lesz”

— emlékezett vissza a dél-afrikai rádiós műsorvezető.

Még az esküvő idején arról is voltak hírek, hogy a menyasszony többször is meg akart szökni az országból. A harmadik állítólagos szökési kísérletére a pletykák szerint két nappal az menyegző előtt került sor. Ezek a történetek kétségtelenül bizonyítják, hogy még a királyi családok élete sem egyszerű és rengeteg lelki sérüléssel járnak a hercegnéi feladatok.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire