Macaulay Culkin és Brenda Song

„Nem tudta, hogy kell fogócskázni vagy labdázni" – Daniel Stern Macaulay Culkinról

A Reszkessetek, betörők! (eredeti címe Home Alone) még évtizedekkel a megjelenése után is az egyik legnépszerűbb ünnepi film. Daniel Stern játssza benne az egyik bűnözőt, aki megpróbálja kirabolni Macaulay Culkin otthonát. A való életben azonban a színész inkább a gyerek védelmezőjeként tekintett magára.


Ahogy Stern írja új, május 21-én megjelenő Home and Alone (Otthon és egyedül) című memoárjában, a forgatáson kívül is töltöttek némi időt együtt. Stern családja is ott volt.

Macaulay egy másik szállodában szállt meg, de felvettük és elvittük magunkkal a parkba játszani. Aranyos gyerek volt, de egészen más életet élt, mint az én gyerekeim. Nem tudta, hogyan kell fogócskázni vagy eldobni egy labdát. Inkább egy szobagyerek volt, és sok felnőtt nyomás nehezedett rá a showbiznisz, a szülők és hasonlók miatt

– írja Stern.

Culkin, aki hét testvére közül csak az egyik, aki a szórakoztatóiparban akart dolgozni, 4 évesen kezdett el színészkedni. Mire eljátszotta Kevin McCallister szerepét, amely az áttörést jelentő szerepnek bizonyult, már többször szerepelt a tévében és néhány filmben, köztük a Belevaló papapótlóban, amelyet a Reszkessetek, betörők! írója, John Hughes írt és rendezett.

Rájöttünk, hogy barátságot kötött Michael Jacksonnal, mert a szállodai szobája szó szerint faltól falig és plafontól padlóig tele volt játékokkal. Minden elképzelhető játékkal, mintha valaki végigjárta volna a játékboltot, mindenből vett egyet, és bedobta volna a szobájába. Mind Michael Jackson ajándéka. Rosszul éreztük magunkat Mac miatt. A gyerekeim már megtapasztalták, milyen torzulásokat okozhat a hírnév, de látni, hogy milyen volt Mac élete, más megvilágításba helyezte a dolgokat

– magyarázza Stern.

A Reszkessetek, betörők! 1-2. után Culkin más népszerű filmekben is szerepelt, többek között a My Girl - Az első szerelem és a Richie Rich című filmekben. Szerepelt Jackson 1991-es Black or White című videoklipjében is, amely a főműsoridőben debütált a televízióban. 2005-ben Culkin Jackson gyermekmolesztálás vádjával indított perében azt vallotta, hogy az énekes soha nem volt vele illetlen (Jacksont minden vádpontban ártatlannak találták). Jackson 2009-ben bekövetkezett halála után is szoros kapcsolatban maradt Jackson gyermekeivel.

A Reszkessetek, betörők! szereplőivel jó barátságban maradt, például filmbeli anyukája, Catherine O'Hara támogatta őt decemberben, amikor beiktatták a Hollywood Walk of Fame-be.

Forrás: Entertainment Weekly

Nyitókép: Shutterstock