Diána és Károly

Előkerült Diána hercegné meglepő vallomása a házassága kapcsán

A királyi szakértők általában mind annak tulajdonították Diána hercegné és Károly herceg tizenöt éves házasságának végét, hogy a leendő királynak viszonya volt mostani feleségével, Kamilla Parker Bowles-szal. Pedig állítólag nem ez a fő oka annak, hogy az egykori walesi hercegné úgy döntött, véget vet a kapcsolatnak, és beadja a válókeresetet.


A hónap elején Ingrid Seward (aki a The Queen and Di és a Prince Philip Revealed című könyveket írta) exkluzív nyilatkozatot adott a Sunnak, és elárulta azt a meglepő vallomást, amit „a nép hercegnéje" tett a házasságáról, mielőtt 1997-ben meghalt.

Seward szerint Diána hercegné korai halála előtt (és több mint egy évvel a pár válásának véglegesítése után) őszintén elmondta neki, hogy miért ment tönkre a házassága a későbbi Károly királlyal.

Egész idő alatt Kamilla szelleme járt a fejében. Megszállott volt. Mégis, amikor utoljára beszéltem vele, és felhoztam Kamillát, és ő azt mondta: »Ó, nem Camilla tette tönkre a házasságunkat«

− mondta Seward az outletnek.

Di\u00e1na \u00e9s K\u00e1roly

Fotó: Profimedia

A szerző így folytatta:

Diána azt mondta: »Az emberek voltak azok a férjem körül«. Én meg azt gondoltam magamban: »Nem Kamilla volt az? Pedig te egész évben róla panaszkodtál«

Diána hozzátette, hogy ebben a környezetben nagyon erősnek kellett lenni, hogy egy királyi házasságot egyben tarts, és valószínűleg sokkal érettebbnek, mint ő volt.

Károly király és Kamilla királyné 2005. április 9-én kötötték össze az életüket a windsori Guildhallban. Harry herceg a Spare című memoárjában nyíltan beszélt arról, hogyan könyörgött apjának, hogy ne vegye feleségül Kamillát.

Annak ellenére, hogy Willy és én sürgettük, hogy ne tegye, Pa mégis belevágott. Megfogtuk a kezét és minden jót kívántunk neki. Nincs harag. Felismertük, hogy végre azzal a nővel lesz, akit mindig is szeretett

− írta Harry a könyvben.

Forrás: PureWow

Nyitókép: Profimedia