Diána hercegné és Barbra Striesand

Diánáról kiderült valami, ami alátámasztja, milyen csodálatos ember volt

Barbra Streisand új memoárjában, a My Name Is Barbra (A nevem Barbra) című könyvében azt írja, hogy Diána hercegné egykor a háta mögött állt − szó szerint!


Az énekesnő és színésznő a nemrég megjelent szövegben arról elmélkedik, hogy a néhai walesi hercegné egyszer segített neki elkerülni egy ruhatárhibát egy esti szórakozás során a Hullámok hercege londoni premierjén 1992-ben. A bemutatót az AIDS Crisis Trust javára tartották, és a 81 éves Streisand elmondta, hogy „lenyűgözte", hogy Diána mennyire gyakorlatias volt a kórházakban a HIV/AIDS destigmatizálása érdekében végzett felvilágosító munkájával.

Streisand szerint a hercegné személyesen is ugyanilyen kedves volt, amikor a Leicester Square-en tartott filmvetítésen együtt ültek, és a királyi családtag biztatta, hogy fogadja a tapsot. Streisand megpróbálta követni a királyi protokollt, amely azt diktálta, hogy megvárja, amíg a hercegné áll fel először, ezért nem állt fel, amíg Diana hercegné nem ragaszkodott hozzá. Hozzátette, hogy Diána adott neki egy „kis lökést" is.

A szoknyám cipzárja egy kicsit lejött, amikor ültem, és ő észrevette, és gyorsan elkezdte felhúzni nekem, amikor felálltam. Amikor végre leültem, Diana felém fordult, és megkérdezte: »Tudod, milyen csodálatos vagy?«

− írta Streisand, felidézve az eseményt.

Di\u00e1na a Hull\u00e1mok hercege bemutat\u00f3j\u00e1n 1992-ben

Fotó: Getty Images

Elmondta, hogy a megjegyzés sokkolta, mivel 30 évvel korábban Marilyn Bergman dalszerző ugyanezt kérdezte tőle a Bon Soirban, abban a New York-i éjszakai klubban, ahol ő is kezdte pályafutását.

Akkor még biztosan nem tudtam. Vajon most tudtam-e? Nem vagyok benne biztos... talán egy kicsit. Azt gondolom, hogy Diána volt a csodálatos. Vajon tudta-e, hogy milyen csodálatos volt?

− írja Streisand az emlékiratában.

Nem a hercegné volt a brit királyi család egyetlen tagja, aki elbűvölte a sztárt − állítólag Károly király is belezúgott Streisandba, mielőtt 1981-ben feleségül vette Dianát! A Times 2021 júliusában arról számolt be, hogy Károly herceg azt mondta, hogy fiatalon „káprázatosnak" találta az amerikai színésznőt. Nem sokkal később Streisand viszonozta a bókot − és elárulta a barátságuk eredettörténetét.

K\u00e1roly \u00e9s Barbra

Fotó: Getty Images

A The Way We Were énekesnője megerősítette, hogy útjaik 1974-ben keresztezték egymást. Károly herceg ekkor a királyi haditengerészetnél szolgált, ami San Diegóba vitte, ahol a lány dolgozott.

Megkért, hogy találkozzunk. Így hát eljött a stúdióba. Megkínáltam egy korty teával, és arra gondoltam: »Nem kellett volna mérgezést vagy valamit tesztelni előtte?« Nem

− osztotta meg Streisand.

Onnantól kezdve „barátok lettünk, és nagyon szerettem Highgrove-ba látogatni egy hétvégi adománygyűjtésen, és végigjárni a kertjeit”, mesélte Streisand.

Forrás: People

Nyitókép: Getty Images