Diána hercegné

Diána hercegnét egy dologban senki nem előzte meg a királyi családban

Diána hercegné mindmáig az egyik legkedveltebb uralkodó. De azt tudtad róla, hogy magassága megkülönböztette őt a királyi család többi tagjától?


Diána hercegné volt a legmagasabb nő a királyi családban töltött ideje alatt. A néhai uralkodónő 178 centiméteres magasságával magasabb volt, mint a család bármelyik másik női tagja − és ez azóta is fennáll.

A női királyi családtagok magassági sorrendje az alábbiak szerint alakul: Katalin hercegné (175 centiméter), Kamilla királyné (173 centiméter), Anna hercegné (167 centiméter), Meghan Markle (168 centiméter), Eugénia hercegné (165 centiméter), Erzsébet királynő (163 centiméter) és Beatrix hercegné (162 centiméter) .

Di\u00e1na \u00e9s K\u00e1roly

Fotó: Profimedia

Diána hercegné legidősebb fia, Vilmos herceg is örökölte édesanyja magas termetét, és magasságával történelmet ír majd, amikor trónra lép apja, Károly király után. A walesi herceg 191 centijével a második legmagasabb uralkodó lesz a brit királyi család történetében.

A spektrum másik végén Viktória királynő áll, aki a történelem legalacsonyabb brit uralkodója volt. A királynő mindössze 152 centiméteres magas volt. Ám alacsony termete ellenére magassága nem tette őt kevésbé hatalmassá.

K\u00e1roly \u00e9s Di\u00e1na

Fotó: Profimedia

Valójában ő volt a második leghosszabb ideig uralkodó brit uralkodó (63 év) Erzsébet királynő (70 év) mögött. Viktória 1837-től 1901-ig uralkodott.

Forrás: Purewow

Nyitókép: Profimedia