Diána hercegné és Károly herceg

Károly herceget egész életében kísérteni fogja Diánával közös házassága

Bár Károly herceg uralma Walesben dicséretre méltó, emellett feltehetőleg az Egyesült Királyság élén is kiváló munkát végezhet egyszer a jövőben, az emberek valószínűleg mégsem ezekről emlékeznek majd rá. Szakértők szerint sosem fog tudni kilépni néhai felesége árnyékából.


„Ahogy VIII. Henrikre a hat felesége miatt emlékeznek, Károly hercegre az első felesége miatt"

— mondta Andrew Morton, Diána hercegné életrajzírója.

Mielőtt 1981. július 29-én feleségül vette Diánát, Károlyt a világ legkapósabb agglegényének tartották. Néhány év elteltével azonban kiderültek a fiatal pár házasságának botrányai, például a két fél viszonyai. 11 év házasságot követően váltak el egymástól. A herceg azóta feleségül vette Camilla Parker-Bowlest.

A pár 17 éve él házasságban, Diána pedig már 25 éve hunyt el, a rajongók viszont még mindig érzik a királyi személyen egykori felesége hatását, valamint a válás nyomait. A walesi hercegnének akkora hatása volt, hogy nem lehet elvonatkoztatni tőle a továbbiakban sem.

„Az ő — Károly herceg — tragédiája az, hogy bármit tesz, bármit mond, bárhogyan viselkedik, egy dologról fognak rá emlékezni: arról, hogy véget ért a mesebeli házassága. Ez mindig kísérteni fogja őt. Az életét a házassága határozta meg"

— olvashatjuk a Marie Claire cikkében.

Károly egyébként nem szokott nyilvánosan beszélni volt feleségéről, de a 2000-es években együttműködött egy nyomozásban, mely Diána halálával és az azt okozó autóbalesettel foglalkozott. 2005-ben még ki is hallgatták őt, hiszen kivizsgálták a balesetet övező különböző összeesküvés-elméleteket.

A herceg neve azért merült fel a nyomozásban, mert Diána egyszer írt egy levelet, melyen azt mondta, hogy férje egy autóbalesetnek létszó merényletet tervez ellene. Indoknak azt nevezte meg, hogy a férfi feleségül akarta venni Tiggy Legge-Bourke-ot, fiaik egykori dadáját.

Nyitókép: Getty