Diána hercegné

Soha nem fogod kitalálni, mi volt Diána hercegné kedvenc harapnivalója

A brit királyi család tagjának lenni kétségkívül rengeteg kiváltsággal jár. Az egyik ilyen például a saját személyzet, ami beszerez és elkészít gyakorlatilag bármit, ráadásul a nap bármelyik órájában. A Buckingham-palota egykori szakácsa szerint a néhai Diána hercegné ki is használta ezt a lehetőséget.

Mi volt Diana hercegnő kedvenc nassolnivalója?

Mervyn Wycherley, aki 33 éven át főzött a brit királyi családnak, nemrég egy interjúban részletezte Diána hercegnő sajátos étkezési szokásait. Szerinte a kedvenc étele a hideg bárányszelet volt és mindig falatozott belőle, amikor a személyzeti konyhán járt.

Volt egy kis hűtőszekrény, és én mindig olyan dolgokat hagytam a hűtőben, amiket szeretett

– mesélte Wycherly a Sun napilapnak, amit a Reader's Digest szemlézett.

Bár a hideg bárányszelet számunkra szokatlannak tűnhet, az Egyesült Királyságban valójában egyáltalán ritka választás. A britek előszeretettel fogyasztják piknikeken, grillezések során is, mivel előre elkészíthető és könnyen tárolható.

És mi a helyzet a nassolnivalóval?

A szakács szerint Diána talán jobban élvezte a titokban való nassolást, mint a hivatalos vacsorapartikat, amelyeken részt kellett vennie. Ken Wharfe, aki 1986 és 2002 között a család királyi védelmi tisztjeként szolgált, azt mondta a Sunnak, hogy a hercegnő gyakran belopózott a konyhába két étkezés között, lazán leült egy fagyasztóládára, és élvezte a különböző harapnivalókat, miközben a személyzettel beszélgetett.

A hercegnő sok időt töltött a konyhában és valójában bulvárlapokat olvasott, amiket a palota szabálya szerint nem volt szabad a házba bevinni

– jegyezte meg Wycherly, hozzátéve, hogy a magazinokat általában a szobalánya csempészte be neki.

Volt más kedvenc étele is?

A hideg bárányszelet mellett volt egy másik étel, amit Diána hetente többször is kért. Darren McGrady, 11 évig szolgált a személyi szakácsaként. Szerinte a kedvenc étele a cukkinivel, gombával, rizzsel és fokhagymával töltött paprika volt, parmezánnal és mozzarellával körítve, füstölt paradicsomos-borsos mártással leöntve. A szakács szerint a hercegné egyébként édesszájú volt, különösen szerette az amerikai kenyérpudingot, mazsolával a tetején. McGrady azt is elmesélte, hogy a hercegné gyakran nézte a konyhában ahogy elkészül, és gyakran főzött neki kávét közben.