Tűzijáték a vietnámi Ho Si Minh-városban

Vonz az éjszakai élet? Ezek a legolcsóbb helyek hozzá!

A nyaralás remek lehetőség arra, hogy megnézzünk néhány híres látnivalót, kipróbáljuk a helyi konyhát vagy csak lazítsunk a tengerparton, de arra is jó alkalom, hogy elengedjük magunkat és szórakozzunk. Akiknek utóbbi fontos szempont, azok számára érdekes lehet az alábbi lista, amely a legolcsóbb éjszakai életet kínáló helyeket rangsorolta.

A Ski Vertigo utazásszervező cég által készített tanulmány érdekes mérőszámmal – három sör, egy 5 km-es taxiút és egy McDonald's-étkezés költségeit – elemezte 183 nagyváros éjszakai életét, hogy az hol a legköltséghatékonyabb.

Az első helyen a Selyemút egyik fő kiindulópontjaként és Kína fő kereskedelmi kikötőjeként ismert Kanton városa áll, Három sör, egy taxiút és egy jó mekis étkezés ára mindössze 7,35 fontba (kb. 3 ezer forint) kerül.

Kína három városa is előkelő helyen szerepel a listán, Sencsen és Peking is a top 10-ben végzett.

A második helyen az indiai Új-Delhitől délnyugatra fekvő Gurugrám városa áll, 8,14 font (kb. 3500 forint) árával, melyet az egyiptomi Alexandria követ 8,22 fontos (kb. 3600 forint) árral.

Az India déli részén fekvő Kojambuttúr a negyedik, az északkelet-indiai Nyugat-Bengál állam fővárosa, Kalkutta pedig az ötödik helyen szerepel.

A 10 legolcsóbb város az éjszakai élethez 2024-ben

  1. Kanton, Kína
  2. Gurugrám, India
  3. Alexandria, Egyiptom
  4. Kojambuttúr, India
  5. Kalkutta, India
  6. Ho Si Minh-város, Vietnam
  7. Sencsen, Kína
  8. Tunisz, Tunézia
  9. Peking, Kína
  10. Jakarta, Indonézia

(TimeOut)

Nyitókép: Shutterstock