Egy hátitáskás túrázó a térképét nézi a havas táj előtt

Ezek lesznek az idei tél legnépszerűbb úti céljai – Top 10-es lista

A téli utazás az egyik legjobb módja a szezonális depresszió elűzésének. Akár egy napsütötte helyet vagy egy havas tájat választunk úti célul, mindenképp jól járunk. A 2023-2024-es téli szezon legnépszerűbb úti céljainak listája pedig bőven tartalmaz mindkettőből.


A TripAdvisor online utazással kapcsolatos véleményező oldala közzétette a 2023-as évre vonatkozó utazási kutatásának eredményét.

Elemeztek néhány adatot, elsősorban a fogyasztói felmérésükből és a weboldal viselkedési statisztikáiból, és összeállítottak egy listát azokról az úti célokról, amelyek a legnépszerűbbek lesznek idén télen.

1. Amszterdam

pink, white, and black, and purple buildingsPhoto by Grillot edouard on Unsplash


A felmérés alapján az első helyen Amszterdam végzett, ami nem meglepő, hiszen varázslatos karácsonyi vásáraival és szép utcáival mindenki kedvenc hétvégi úti célja lett.

2. Cancun

green palm trees near body of water during daytimePhoto by Aman on Unsplash

A második helyen a mexikói üdülőváros, Cancun végzett és ezzel úgy tűnik, hogy a téli napsütést épp annyira kedvelik az utazók, mint a havazást. Valójában Mexikó a legkeresettebb célpont lett a 2023-24-es téli időszakban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Top 10-es listába még két másik mexikói üdülőhely is bekerült.

3. Rovaniemi

people riding on snow sled on snow covered ground during daytimePhoto by Robert Tjalondo on Unsplash


A finnországi Rovaniemi, a Mikulás hivatalos otthona, a harmadik helyen áll a listában. Ha ünnepi kiruccanásra vágyunk, akkor ennél varázslatosabb helyet keresve sem találunk. Ez az úti cél azonban januárban a legolcsóbb, így érdemes lehet az újévre tervezni a kiruccanást.

Íme a tíz legtrendibb téli úti cél:

  1. Amszterdam, Hollandia
  2. Cancun, Mexikó
  3. Rovaniemi, Lappföld
  4. Playa del Carmen, Mexikó
  5. Punta Cana, Dominikai Köztársaság
  6. Isztambul, Törökország
  7. Párizs, Franciaország
  8. Páfosz, Ciprus
  9. Tulum, Mexikó
  10. Antalya, Törökország

Nyitókép: Shutterstock

(Time Out)