Kék bőrönd, kék háttérrel

Hova érdemes karácsonykor utazni?

A világjárvány okozta, évekig tartó utazás szüneteltetés után, idén télen végre ismét meglátogathatjuk kedvenc karácsonyi csoda városainkat. De hol a legszebbek a vásárok és hova érdemes ebben az időszakban elutazni?


Belgium, Brugge

Az egyik legmesebelibb karácsonyi várost Belgiumban találhatjuk. A karácsonyi képeslapok hangulatát idéző havas, nyeregtetős házak és a macskaköves utcák azt az érzést kelthetik bennünk, hogy csodák igenis léteznek. A középkori központ a gótikus építészetéről ismert, a tereket téli fények szegélyezik, és a piac bódékkal tarkított, ahol kézműves termékeket, papírba csomagolt gofrit árulnak és gőzölgő forralt bort árulnak. Kell ennél több egy karácsonyi utazáshoz?

New York

Persze azt mindenki tudja, hogy a New York-i karácsony különleges, de azt csak kevesen tudják, hogy az egyik legromantikusabb is. A Rockefeller Center fája alatti korcsolyázástól és egy bögre forró teától az ember szíve is ellágyul. Egy esti séta a Brooklyn híd pislákoló fényében pedig maga a filmbeillő romantika.

Svájc, St. Moritz

St. Moritz programoktól duzzadó téli csodaország. Nem csak a szemünket kápráztatja a látvány, hanem remek szórakozási lehetőségeket is magában hordoz. Mi lehet jobb kikapcsolódás a téli napokon, mint egy családi szánkózás a kiépített pályákon, vagy egy közös korcsolyázás a jégpályán. Azoknak, akik kevésbé szeretik a téli sportokat pedig tökéletes alkalom lehet ez arra, hogy romantikus lovasszánra üljenek, vagy egy kellemes fürdőbe ellátogassanak.