Utazási trükkök, amiket bárcsak előbb ismertünk volna

Utazási trükkök, amiket bárcsak előbb ismertünk volna

Íme néhány titkos utazási hack, amelyekkel gyerekjáték lesz az utazás!


1. Szerezz Priority Pass tagságot!

A Priority Pass tagsággal könnyedén hozzáférhetünk a repterek VIP váróihoz. A repülőtéri várók régen olyanok voltak, mintha titkos klubok lennének, melyekbe szinte lehetetlen bejutni. Annak, aki sokat utazik az egy éves Priority Pass-tagságot is megéri beszerezni. Így sokkal nyugodtabbak lesznek az utazások. A váróterem kávézójából ingyen étel és ital is jár, miközben az ingyenes wifit használhatjuk és tölthetjük a telefonunkat is.

2. Használj elektrolitot a hosszabb hidratáltságért!

Ha ismered te is az érzést, amikor egy utazás során szándékosan keveset iszol, hogy elkerült a koszos nyilvános illemhelyiségeket és emiatt extrán kiszáradsz, akkor ez a trükk neked szól. Készülj fel az utazásokra és vegyél előtte elektrolit italport, hogy megduplázd a hidratáltságodat kevés folyadékkal is.

3. Csomagolj több cipőt zuhanysapka segítségével!

Azt gondolod, hogy rengeteg hely van még a bőröndödben…egészen addig, amíg be nem pakolsz egy pár szép cipőt, egy pár tornacipőt, egy-két szandált és egy papucsot és hopp, hirtelen nem is marad helyed a ruháidnak. Ahelyett, hogy cipőket vagy ruhákat áldoznál fel, használd a zuhanysapka trükköt.

Ha zuhanysapkákba préseled a cipőidet, akkor elkerülheted, hogy azok összekoszolják a ruháidat, így bátran pakolhatod közéjük is.

4. Tölts le előre térképeket!

Még ha uniós országba is utazunk, sose lehet tudni, hogy milyen hálózatunk lesz egy idegen országban. A fennakadások elkerülése érdekében tölts le előre térképeket az adott városokról, ahová utazni készül. A Google Maps például lehetővé teszi, hogy a térkép bizonyos régióit letöltsd, hogy aztán offline is hozzáférhess, így ha véletlenül történik valami az interneteddel, a térképet akkor is mindig elérheted.

Nyitókép: Shutterstock

(TEG)