Medencébe lógó női kéz

Ezért ne vigyünk gyűrűt az utazásra

A Clogau egyik ékszervállalat ékszerszakértője és ügyvezető igazgatója arra is figyelmeztette a turistákat, hogy ne viseljenek gyűrűt a nyári vakáción.

Az ékszereket nyaralásra vinni mindig kockázatos. Ben Roberts ékszerszakértő is óva int minket attól, hogy a külföldi utazásra ne vigyük el azokat, főleg, ha melegebb éghajlatra megyünk.

„Sokan elfelejtjük a meleg időjárás testünkre gyakorolt hatását. Az ujjaink jelentősen megduzzadhatnak, ha melegebb lesz, így szinte lehetetlen gyűrűt hordani.”

Roberts azt javasolja, hogy cseréljük le a gyűrűket más ékszerekre, például karkötőkre, karperecekre vagy karszalagokra.

„Biztonsági okokból elengedhetetlen, hogy egy pillanatfelvételt készítsen a telefonnal vagy listát azokról az ékszerekről, amelyeket magával visz az utazásra. Néha pusztán balszerencse miatt a poggyászunk eltévedhet, vagy akár mások is feltúrják őket! Ha megbizonyosodik arról, hogy mit csomagolt, az nagyszerű nyugta, ha a legrosszabb történne a poggyászával”

– tette hozzá az ékszerszakértő, aki szerint érdemes minden értéket a kézipoggyászban tartani, arra az esetre, ha valamelyik feladott bőrönd eltűnne.

Egy összegubancolódott ékszerlánc óriási bosszúságot okozhat a nyaraláson, ezért Roberts azt javasolja, hogy minden hosszú láncú nyakláncot fűzzünk át egy szívószálon.

Emellett hozzátette, hogy a biztonsági ellenőrzésen való átlépés rohanó és stresszes folyamat lehet. Minden repülőtér más és más, de a legtöbb esetben megkérnek minket arra, hogy vegyük le ékszereink, cipőink vagy kiegészítőink nagy részét.

Roberts azt javasolja, hogy viseljünk könnyen eltávolítható tárgyakat, hogy a biztonsági folyamat egyszerű legyen.

(Express)

Nyitókép: Unsplash