Walt Disney és Mickey Egér szobor Disneylandben

111 évesen hunyt el a Disney legendája, Ruthie Tompson

A Disney Company "Ink & Paint" részlegén negyven évet dolgozó hölgy végigkísérte a klasszikusnak számító mesék megszületését. Október tizedikén, otthonában hunyt el száztizenegy évesen.


1937-ben a Hófehérke és a hét törpe című mesétől kezdve egészen az 1977-ben megjelent A mentőcsapatig dolgozott a cégnél. Animátorként ezalatt a negyven év alatt még olyan projektekben vett részt, mint a Pinokkió, a Robin Hood vagy például a Dumbo. 2000-ben a Disney Legendája címet is megkapta az ott töltött évei és alázatos munkája miatt.

Tompsonról mindezek mellett azt is el lehet mondani, hogy 1952-ben ő volt az egyike annak a három nőnek, akiket először hívtak meg a Nmezetközi Fotográfusok Szövetkezetébe.

ruthie tompson

Fotó: GettyImages

„Ruthie legenda volt az animátorok körében, kreatív hozzájárulásának köszönhetően a Hófehérke és a hét törpétől A mentőcsapatig mind-mind szeretett klasszikusok maradnak. Bár hiányozni fog a mosolya és a csodálatos humorérzéke, kivételes munkája és úttörő szelleme örökre inspirációt jelent mindannyiunk számára"

– mondta Bob Iger, a Disney igazgatótanácsának elnöke.

Csodálatos humorát mi sem bizonyítja jobban, hogy száztíz éves korában megkérdezték tőle, mi is szerinte a hosszú élet titka. Az idős hölgy válasza pedig nem volt más, mint:

„Vámpír vagyok!"

Forrás: The Wrap