egy nevető nő és férfi randiznak egy étterem teraszán

Ez a legnagyobb hiba, amit az első randin elkövethetsz

Voltál már „szerelmes" egy olyan férfiba, akivel éppen hogy csak most találkoztál? És olyan első randin, ami annyira jól sikerült, hogy meg voltál győződve róla, hogy ő álmaid férfija?


Nem szívesen játsszuk az ördög ügyvédjét, de van egy olyan sejtésünk, hogy valószínűleg végül mégsem felelt meg az elvárásaidnak a „tökéletes” illető, nem ő volt „az igazi", és már nem vagytok együtt.

Képzeld le az alábbi szituációt: elmész egy sráccal az első randira, vacsorázni. Jól kijöttök egymással, a beszélgetés menete könnyedén folyik köztetek, és érződik az a bizonyos szikra is. Aztán hazamész, és néhány órával a randi után a férfi elküldi neked az alábbi üzenetet:

Nagyon jól éreztem magam ma este. Izgatottan várom, hogy több időt tölthessek veled, hogy ezek az érzések tovább nőjenek. Fogalmad sincs, mennyire reménykedem abban, hogy te vagy az igazi.

​Egyszer randiztatok, és reméli, hogy te vagy „az igazi?"

egy asztaln\u00e1l \u00fcl egy f\u00e9rfi \u00e9s egy n\u0151 egy sz\u00f3rakoz\u00f3helyen

Fotó: Getty Images

Ez nem kicsit aggasztó, hiszen egy randi után még fogalmad sincs, hogy ki a másik. Három, talán négy órát töltöttél el ezzel a személlyel, és ő máris eldöntötte, hogy te vagy az a személy, akivel le akarja élni az élete hátralévő részét. Vajon miért váltunk ilyen romantikus regények által vezérelt kultúrává? Persze az adott szituáció sokszor – ha nem többször – fordított szereposztással történik meg, és a női fél szeret bele „első látásra" a másikba.

De a randi az egy randi, és nem több. Két ember találkozik, megosztja egymással a történeteit, és megnézi, hogy van-e köztük kapcsolat. Egy éjszaka után nem tudhatod, hogy ki a másik valójában. Megosztottátok egymás életének fénypontjait, de a mélyebb dolgokba még bele sem mentetek. Nem ismered az összes rejtett furcsaságot. Még nem néztetek be a szekrénybe, hogy lássátok, milyen démonok rejtőznek benne.

egy fiatal p\u00e1r a vonat \u00e9tkez\u0151kocsij\u00e1ban \u00fcl egy asztaln\u00e1l

Fotó: Getty Images

Izgatottan várom, hogy ó ezek az érzések tovább nőjenek.

Milyen érzéseket? A vágyon kívül még nincsenek más érzések ilyenkor: beleszerettél a másik gondolatába, elképzelt személyiségébe. Izgatott vagy, fel vagy pörögve, mert találkoztál valakivel, aki menő, de érzelmi kapcsolatról még szó sincs, és ez biztosan nem szerelem.

Amikor túl gyorsan „beleszeretsz" valakibe, olyan elvárásokat támasztasz felé, amelyeknek az illető soha nem tud megfelelni. Abban a pillanatban, amikor a legapróbb mértékben is elmarad a fantáziádtól, lesújtva érzed magad, és elutasítod őt. Itt az ideje, hogy kontrolláld azt az izgalmat, amit akkor érzel, amikor először találkozol valakivel, és megtanuld, hogyan ismerd fel helyesen, hogy mit érzel.

Amit érzel, az vágy, izgalom, remény és várakozás. Nem szerelem, és nem tudhatod, hogy ő-e az igazi. A szerelem időbe telik, és minél hamarabb rájössz erre, annál hamarabb hagysz fel az irreális elvárások felállításával, amelyeknek egy férfi sem tud megfelelni.

Forrás: YourTango

Nyitókép: Getty Images