Emma Watson

Emma Watson visszalépett a színészettől, és valami teljesen újba kezdett

Bár Emma Watsonnak az év során volt néhány nyilvános szereplése, nem kötelezte el magát új filmes projekt mellett − és ez így van a Kisasszonyok 2019-es megjelenése óta.


Watson jelenleg egy kreatív írói MA-programot végez, és azon dolgozik, hogy karrierje a kamera mögötti szerepek felé forduljon. Már rendezett a Pradával és írt egy színdarabot is. Elmondása szerint az a felismerés, hogy újra a középpontba akarja helyezni magát, vezetett arra, hogy elálljon a színészkedéstől.

A 30-as éveibe lépve nagy változásokat érzett az életében, árulta el:

A 30-as éveimbe lépve a valódi változás pillanatában voltam, és azon gondolkodtam, hogy »Mi folyik itt? « Volt, aki azt mondta nekem: »Ó, ez normális. Épp a Szaturnusz visszatéréseden mész keresztül«. Erre miért nem figyelmeztetett senki?! Rengeteg nővel és barátommal beszéltem, akik mind azt mondták: »Ó, igen, 28 és 30, 31, 32, ebben a korban között minden megváltozik«.

Az, hogy visszament az iskolába, komoly lépés volt, mivel a karrierje nagyon gyorsan változik.

A döntés, hogy visszamegyek, írok, tanulok és kamera mögé állok, félelmetes volt számomra, mert még soha nem csináltam ilyet. Mindig is a kamera előtt álltam, mindig is színész voltam

− fejtette ki.

Emma Watson

Fotó: Getty Images

Watson megosztotta, hogy az általa játszott karakterek időnként „sokkal valóságosabbnak" érezték magukat, mint ő maga. Ez pedig annak a jele volt, hogy valamin változtatni kell.

Annyira örülök, hogy megtettem a színészkedéstől való eltávolodást, mert olyan érzésem van, hogy van saját hangom, kreatív terem és szuverenitásom, amit korábban nem éreztem

− mondta.

Watson elgondolkodott azon, hogy hogyan érzi magát a világgal szemben ebben a hollywoodi létben.

Az első sorból nézhetem a világ legsikeresebb, legszebb, leghihetetlenebb embereit. És ha az embernek ilyen helye van, akkor világossá válik, hogy a siker semmilyen szinten nem tesz boldoggá vagy elégedetté, ha nem szereted azt, aki vagy, vagy nem élvezed azt, amit csinálsz

− tette hozzá.

Az interjúban a magánéletét továbbra is magánügynek tartotta, de megmagyarázta a híres megjegyzését 2019-ből:

Nem feltétlenül arról szólt, hogy ünneplem, hogy szingli vagyok. 30 évesen eljutottam arra a pontra, hogy rájöttem, hogyan gondoskodhatnék jobban magamról. És büszke voltam erre.

Forrás: Elle

Nyitókép: Getty Images