Meghan Markle

Meghan Markle ezzel az ajándékkal tudatta a királynővel, hogy gondol rá

Meghan Markle és a királynő viszonya az utóbbi években nem volt töretlen, viszont Sussex hercegnéje Fülöp herceg megemlékezése alkalmából egy szívhez szóló ajándékkal tudatta II. Erzsébettel, hogy sokat gondol rá még a legnehezebb időkben is.


Nemrég II. Erzsébet királynő részt vett a néhai férjéért, Fülöp hercegért tartott szentmisén a Westminster-apátságban. Sűrű beosztása mellett csupán aznap derült ki, hogy meg tud jelenni a szertartáson az 1800 meghívott gyászoló mellett, akik szintén szerettek volna megemlékezni az elhunytra. Az eseményre András herceg kísérte be, majd a trónörökös Károly herceg, valamint egyetlen lánya, Anna hercegnő mellett foglalt helyet.

A templomban Vilmos herceg és felesége, Kate Middleton is ott volt, valamint három gyermekük is. Sajnálatosan Harry sussexi herceg és Meghan Markle nem tudtak megjelenni, mivel a herceg arról számolt be, hogy fontos biztonsági problémákkal kellett szembenéznie, amikor legutóbb Angliába utazott.

2021-ben, amikor Fülöp herceg elhunyt, Harry herceg is azon kevés meghívottak között volt, aki a koronavírus miatti szigorú korlátozások ellenére megjelenhetett a szertartáson. Markle abban az időszakban terhes volt második gyermekükkel, így orvosi parancsra nem utazhatott az Egyesült Királyságba.

Annak ellenére, hogy személyesen nem lehetett ott, egy szívet melengető gesztussal szerette volna tudatni a királynővel, hogy gondolatban a családdal van. Egy színes koszorút küldetett a Szent György kápolnába, melyen minden apró kiegészítő és virág külön jelentéssel bírt. Alapul acantusz mollist, azaz medvekörmöt választott, amely Görögország és egyben Fülöp herceg örökségének jelképe.

Emellé iringót is tetetett a koszorúra, amely a királyi tengerészgyalogságban való részvételre utalt, valamint harangvirágot is, amely az örök szerelmet szimbolizálta. Természetesen került még a virágok közé rozmaring az emlékezés, levendula az odaadás, valamint rózsa, Fülöp herceg születési hónapjának, júniusnak a megjelenítéseként.