II. Erzsébet királynő és Eduárd herceg

Nem mindennapi élményben volt része Erzsébet királynőnek

A királynő részt vett az Erzsébet-vasútvonal hivatalos megnyitóján, ahol a dolgozók megmutattak neki néhány szakmai tudnivalót, valamint olyan élményeket is megtapasztalhatott, melyeket eddigi életében még soha.


A London keleti és nyugati részét összekötő vasútvonal kiépítését 2009-ben kezdték és idén, május 25-étől lesz használható az utasok számára. Az újításként feltűntetett tömegközlekedési lehetőséget eredetileg Crossrailnek nevezték, azonban Boris Johnson miniszterelnök már a munkálatok megkezdése előtt is javasolta az átkeresztelést.

Végezetül Őfelsége tiszteletére kapta az Erzsébet-vasútvonal címet, melynek az ünnepélyes átadóját a napokban tartották meg. Bár úgy volt, hogy Eduárd herceg vesz részt egyedül az eseményen, mint királyi személy, vendégül mégis magával vitte az uralkodónőt. Erzsébet királynő sárga öltözékben és hozzáillő kalapban jelent meg a Paddington állomáson, hogy megünnepelje az új vasútvonal elkészültét.

„Mindannyian hihetetlenül meghatódottak és megilletődöttek vagyunk, valamint hálásak Őfelségének, amiért eljött ma megnyitni az Erzsébet-vonalat. Fantasztikus volt látni őt"

— olvashatjuk a Vanity Fair cikkében.

A királynő és Eduárd herceg beszélt néhány olyan munkatárssal is, akik a vonatot üzemeltetik majd a jövőben, valamint háttér-információkat is megtudhattak a munkafolyamatokról, melyek meghatározták a vonal elkészülését. Emellett a megmutatta nekik, hogy hogyan kell feltölteni a londoni Oyster-kártyát, hogy használhassák a tömegközlekedési eszközöket.

Sokaknak ez hétköznapi cselekedetnek számít, viszont a királyi családtagok mindennapjaiba ez nem tartozik bele, így számukra egy hatalmas újdonság volt ennek megtanulása. A királynő csupán tíz percre jelent meg a közönség előtt, viszont ezzel is örömet csempészett az összegyűlt közönség napjába.

Nyitókép: Getty