egy férfi ráhúzza egy nőére a gyűrűt

Ezt a 4 dolgot tegyétek meg az esküvő előtt a boldog házasság érdekében

Persze mi értjük, hogy nagy a szerelem, de mielőtt fejest ugranátok az esküvőszervezés és az örökkévalóság világába, érdemes lehet elolvasni a szakértők tanácsait.


A válóperes ügyvédek már mindent láttak, és meg tudnak osztani néhány bölcsesség gyöngyszemet, mielőtt kimondjátok az „igen"-t. Lehet, hogy ez most egyáltalán nem számít romantikusnak tűnni, de az, hogy tudjátok, hogy valóban készen álltok, az egyik legjobb módja annak, hogy elhárítsátok az esküvő előtti idegeskedést.

Íme 4 dolog, amit a válóperes ügyvédek szerint tegyetek meg, mielőtt összeházasodtok!

​1. Pénzügyi ellenőrzés

Mielőtt aláírnátok az életre szóló közös számlákat és megosztott felelősséget, itt az ideje egy alapos pénzügyi ellenőrzésnek. Merüljetek el egymás pénzügyi szokásainak, adósságainak és céljainak aprólékos vizsgálatában. Ez olyan, mint egy pénzügyi házassági szerződés, amely biztosítja, hogy mindketten ugyanazon az oldalon álltok, amikor a forintokról van szó.

​2. Kommunikációs kiképzőtábor

A válóperes ügyvédek szerint a kommunikáció hiánya olyan, mint egy csendes szabotőr. Mielőtt fogadalmat váltanátok, fektessetek le mindent − az elvárásokat, az álmokat, és még a kedvenc problémáitokat is. Ez olyan, mintha megteremtenétek a terepet egy életre szóló nyílt párbeszédhez, elkerülve a csendes kapcsolati aknákat.

​3. Ismerkedjetek meg az apósokkal!

egy frissen h\u00e1zasodott p\u00e1r \u00e9s a vid\u00e1m vend\u00e9gsereg k\u00f6r\u00fcl\u00f6tt\u00fck

Fotó: Getty Images

Nem csak arról van szó, hogy összeházasodsz a pároddal, hanem arról is, hogy egy családhoz csatlakozol. Készülj fel az „apósmegismerő maratonra". Szánj időt arra, hogy megértsd a családi dinamikákat, a furcsaságokat és a potenciális forró pontokat. A válóperes ügyvédek gyakran látják, hogy a családi problémák belopódznak a kapcsolatokba, így ez olyan, mintha felvennéd a kapcsolati páncélodat. Ha tudod, mibe keveredsz, megkímélheted magad az esetleges családi vonatkozású fejfájástól az út során.

​4. Jövőkép keresése

Mielőtt kimondanátok az „igen"-t, induljatok el együtt egy jövőkép-keresésre. Hol látjátok magatokat öt, tíz vagy akár húsz év múlva? A közös jövőkép olyan, mint egy útiterv a sikeres házassághoz. Nem arról van szó, hogy minden egyes fordulatot előre látunk, de ha van egy általános irány, az biztosítja, hogy mindketten ugyanarra tartotok.

Ne feledd, hogy a szerelem fantasztikus dolog, de egy kis gyakorlatiasság nem árt bele.

Forrás: Your Tango

Nyitókép: Getty Images